Un bărbat a dispărut în valurile mării! Stare de alertă la Mangalia

Nicoleta C   
în Stiri de ultima ora
17/08/2018, 12:47
Un bărbat a dispărut în valurile mării! Stare de alertă la Mangalia
Numai într-o singură zi a fost dat un bilanț de 11 persoane, dintre care și un copil de 11 ani.

Un bărbat a dispărut în valurile mării, la Mangalia. Omul a încercat să salveze o femeie, iar el  nu a mai reușit să iasă. Acesta a intrat, vineri, 17 august, în mare, pentru a face un gest uman, de lăudat. Potrivit ISU Dobrogea, doi bărbați au mers în ajutorul femeii, dar unul dintre ei nu a mai scăpat din valurile si curenții mari ai mării. Cu ajutorul unei ambarcațiuni de la ISU, căutările bărbatului au fost îndelungi, dar fără rezultat. Se pare că acestea au fost oprite.

Bărbat dispărut în valurile mării!
Numai într-o singură zi a fost dat un bilanț de 11 persoane, dintre care și un copil de 11 ani.

Un bărbat a dispărut în valurile mării! Cazurile de dipariții nu se mai opresc

De la începutul sezonului estival, aproximativ 20 de persoane și-au pierdut viața, fiind prinși de mrejele mării. Pe 13 august a avut loc o altă catastrofă, care a făcut parte din ”săptămâna neagră” pentru litoralul românesc. Recordul de cazuri de înec pare să nu se mai sfârșească. Au fost zeci de intervenții la malul mării, iar numai pe data de 10 august au fost făcute apeluri neîncetat către autorități. Patru persoane au fost luate din valurile mării, din dreptul stațiunii Eforie Nord. Din păcate, fără un rezultat pozitiv pentru pentru cea de-a patra persoană.

Numai într-o singură zi a fost dat un bilanț de 11 persoane, dintre care și un copil de 11 ani
Sfatul acestora, de atâția ani rămâne același: să nu se mai aventureze în mare.

Tot în acea zi, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, a dispărut în mare. Reprezentanții ISU Constanța, salvamarii, o ambarcațiune specială, alături de un elicopter SMURD l-au căutat ore în șir. Căutările au fost sistate, din cauza vântului puternic. Ziua aceea a avut totuși și o poveste cu final fericit, un bărbat fiind scos din mare, în zona Mamaia. Salvamarii au răzbit și au reușit să-l resusciteze pe acesta, mai apoi transportându-l la spital. ”Pacientul de 30 de ani a fost în stop respirator, s-a efectuat protocol de resuscitare 10 minute, şi-a reluat funcţiile vitale şi a fost preluat de un echipaj de ambulanţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa”, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Sfaturile salvamarilor care trec pe lângă urechile turiștilor

Salvamarii avertizează, turiștii ignoră! Numai într-o singură zi a fost dat un bilanț de 11 persoane, dintre care și un copil de 11 ani, au necesitat îngrijiri medicale din partea salvamarilor. Spatul acesta, de atâția ani rămâne același: să nu se mai aventureze în mare. ”Câţi dintre cei dragi nouă trebuie să îşi mai piardă viaţa în apele Mării Negre? Bilanţ negru al unei zile de vineri pe litoral. Nu mai puţin de 11 persoane, printre care şi un copil de 11 ani, au avut nevoie de salvatori. Din păcate, un bărbat a decedat, un tânăr este în comă în spital, iar alt tânăr este în continuare dispărut. Nu vă mai aventurați în mare fără să țineți cont de steagurile arborate la foiloarele salvamarilor!”, spune un salvamar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×