Ultimele cuvinte ale pilotului avionului prăbușit în Etiopia. Ce a spus cu câteva momente înainte să moară!

Ies la iveală noi detalii șocante în cazul accidentului aviatic din Etiopia. Se pare că pilotul avionului Ethiopian Airlines care s-a prăbușit duminică, le-ar fi semnalat controlorilor traficului aerian anumite „probleme cu controlarea aeronavei”.

Ce a spus pilotul avionului, cu câteva minute înainte să moară

A fost dată pubilicității înregistrarea discuției dintre pilotul aeronavei și turnul de control al traficului aerian. Respectiva înregistrare surprinde în detaliu ultimele minute ale zborului, cu câteva momente înainte ca avionul să se prăbușească.

Avea probleme cu controlarea avionului în zbor, aşa că a cerut permisiunea de a reveni pe aeroport” , a declarat Tewolde GebreMariam, CEO-ul Ethiopian Airlines. Totodată, acesta a declarat că pilotul primise aprobarea controlorilor, însă între timp, avionul s-a prăbușit.

Accident aviatic în Etiopia

Noi detalii despre cea mai recentă tragedie aviatică

GebreMariam a mai spus că pilotul era extrem de bine pregătit și antrenat pentru a face față situațiilor neprevăzute. De asemenea, CEO-ul companiei aeriene a recunoscut că există similarități între acest accident aviatic și cel produs în Indonezia, în toamna anului trecut.

În ambele cazuri vorbim despre același model de aeronavă, Boeing 737 MAX 8, însă pentru moment nu există dovezi concrete care să ateste că au existat cauze comune pentru prăbușirea celor două avioane. „Nu ştim deocamdată cu exactitate cauza accidentului aviatic, iar speculaţiile nu ajută în niciun fel. Dar cred că există nişte întrebări fără răspuns privind avionul respectiv” , a mai declarat Tewolde GebreMariam, chestionat în legătură cu scoaterea din uz a modelelor Boeing 737 MAX 8.

Reamintim că Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației a luat decizia de a suspenda zborurile avioanelor  Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max, după accidentul aviatic din Etiopia, în urma cărora au murit 157 de persoane.

În urma tragicului accident al unui avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines (cursa ET302), Agenţia UE pentru Siguranţa Aviaţiei ia toate măsurile pentru a garanta siguranţa pasagerilor. Ca măsură de precauţie, EASA a publicat astăzi o directivă pentru siguranţa aeronautică, în vigoare de la ora 19.00 UTC (21.00, ora României), prin care se suspendă toate operaţiunile de zbor cu toate aparatele de tip Boeing Model 737-8 MAX şi 737-9 MAX în Europa. În plus, EASA a publicat o directivă de siguranţă, în vigoare de la ora 19.00 UTC (21.00, ora României), prin care se suspendă toate zborurile comerciale efectuate de companii care au sedii în ţări terţe cu avioane de aceste tipuri, spre UE sau dinspre UE” , se arată în comunicatul instituției, dat publicității marți.