Ultimele clipe din viața lui Nicolae Ceaușescu. Ce a făcut, de fapt, înainte să fie omorât

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 12:35
Ultimele clipe din viața lui Nicolae Ceaușescu. Ce a făcut, de fapt, înainte să fie omorât
Ionel Boeru, bărbatul care i-a împușcat pe Elena și Nicolae Ceaușescu, a vorbit despre iubire și jurăminte înainte de execuția din 25 decembrie 1989. Sursa foto: impact.ro

Ionel Boeru, bărbatul care i-a împușcat pe Elena și Nicolae Ceauşescu în ziua de 25 decembrie 1989 a povestit cu lux de amănunte cum au fost executați cei doi, dar și ce au făcut înainte să moară.

Elena și Nicolae Ceaușescu și-au dorit să moară împreună

Elena și Nicolae Ceaușescu, primii oameni în stat în perioada comunistă, au fost judecați și găsiți vinovați pentru crime împotriva comunității. Soții Ceaușescu și-au găsit sfârșitul în urmă cu 30 de ani chiar în ziua Crăciunului.

Bărbatul care a primit ordin să-i execute pe soții Ceaușescu, Ionel Boeru, a mărturisit în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, că Elena și Nicolae Ceaușescu și-au spus jurămintele de iubire înainte să fie executați.

Soții Ceaușescu s-au iubit foarte mult și au avut o ultimă dorință: să moară împreună. „Când s-a anunțat sentința, au spus că vor să moară amândoi în același timp”. Fostul președinte comunist și-a acceptat soarta, în timp ce prima doamnă în stat a înjurat și a ridicat tonul în timpul procesului.

Nicolae Ceaușescu a intonat Internaționala, Elena a înjurat un militar

„Procesul e filmat tot(…). Elena Ceaușescu era foarte agresivă, el o tempera tot timpul. (…) Ei au dormit într-un singur pat de militar, îmbrățișați. Se iubeau foarte mult. A fost anunțată sentința și ei au spus că vor să moară împreună. 

S-a aprobat să fie executați împreună, atunci au intrat subofițerii mei, i-au legat la mâini. Eu cu un militar l-am dus pe el spre locul de execuție. Pe drum l-am simțit că i s-au înmuiat picioarele.

Când a văzut militarii mulți și civilii care erau în unitate a strigat trăiască România socialistă și a cântat primele versuri din Internațională. L-am dus la zid. Ea a avut un conflict cu un militar.

El i-a zis Leano, până aici ți-a fost și ea l-a înjurat. I-am ajutat să moară demni”, a povestit Ionel Boeru, bărbatul care a tras primele focuri de armă, potrivit a1.ro.

Ionel Boeru l-a împușcat prima dată pe Nicolae Ceaușescu, iar glonțul l-a nimerit în picior. Bărbatul a continuat să tragă în tovarăș, apoi în Elena Ceaușescu. Ionel Boeru nu a fost singurul care a tras focuri de armă asupra soților Ceaușescu.

„M-am întors cu cei doi, am făcut șase pași și am ordonat foc. De la șold am tras trei serii. Primul a picat el și apoi ea s-a dus în stânga și a picat cu tâmpla dreaptă de beton. După ce am tras eu a tras următorul un singur cartuș, când s-a terminat execuția a tras și celălalt o rafală.

În schimb, soldatul care a avut conflict cu Elena Ceaușescu a tras și el în cele două cadavre și s-a mai tras și de pe transportor, lucru care mulți zic că nu e adevărat”, a mai spus Ionel Boeru pentru aceeași sursă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×