ULTIMA ORĂ! Ce au decis medicii in cazul lui Mihai Constantinescu. Se va întâmpla marți

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
17/06/2019, 08:22
ULTIMA ORĂ! Ce au decis medicii in cazul lui Mihai Constantinescu. Se va întâmpla marți
Mihai Constantinescu are nevoie de sânge. Sursa foto: Unica.ro

Veștile care circulă în ultima vreme despre artistul Mihai Constantinescu nu sunt tocmai bune. La Spitalul Floreasca, unde cântărețul este în continuare internat, medicii fac tot posibilul pentru recuperarea completă a acestuia. Muzicianul are nevoie de sânge, iar familia și prietenii s-au mobilizat pentru a-i convinge pe oameni să doneze sânge pentru iubitul artist.

Artiștii donează marți sânge pentru Mihai Constantinescu

De altfel, artiștii vor merge marți, 18 iunie, să doneze sânge, după ce în mediul online s-a creat o campanie fără precedent pentru salvarea lui Constantinescu. Simona Secrier, nevasta muzicianului, nu se dezlipește de patul de spital și se roagă neîncetat pentru ca Mihai să își revină, după ce în urmă cu mai bine de o lună suferise două stopuri cardiorespiratorii.

Starea de sănătate i s-a complicat după ce câteva zile artistul a început să respire singur. Din nefericire, a fost reconectat la aparate, iar medicii de la Floreasca sunt sceptici cu privire la evoluția acestuia. Mihai Constantinescu se zbate între viață și moarte din data de 13 mai, când a fost internat de urgență, seara, după ce a făcut stop cardiac.

SImona Secrier este non-stop alături de artist. Sursa foto: click.ro

Cât de gravă este starea artistului: ce este insuficiența mitrală

Problemele de sănătate ale vedetei sunt mai vechi și a trecut în urmă cu câțiva ani prin mai multe operații complicate. În 2008, autorul hit-ului „Iubiți și câinii vagabonzi” a fost operat la inimă la o clinică din Târgu Mureș, după ce fusese diagnosticat cu stenoză aortică, hipertensiune pulmonară, cardiopatie valvulară și insuficiență tricuspidiană gradul doi, printre altele.

După 9 ani, Mihai a fost din nou operat de doctori după ce s-a constatat o disfuncție a valvei mitrale. Această afecțiune este explicată prin faptul că sângele are propria cale de urmat în organism, iar când vorbim de insuficiența mitrală, lichidul roșu nu circulă în direcția în care trebuie. Astfel că, inversarea anormală a fluxului sanguin de la ventriculul stâng la atriul stâng duce, în timp, la creșterea tensiunii arteriale și acumulare de lichid în plămâni.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×