Ultima înșelătorie în România! Rovinieta falsă! CNAIR trage un semnal de alarmă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 15:51
Ultima înșelătorie în România! Rovinieta falsă! CNAIR trage un semnal de alarmă
Înșelătorie cu roviniete false. Sursa foto: digi24.ro

O nouă înșelătorie face ravagii printre șoferii români! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trage un semnal de alarmă legat de un site neautorizat care vinde roviniete! Așadar, șoferii care aleg să cumpere rovinietă de pe site-ul respectiv își pierd și banii și primesc și amendă pentru lipsa rovinietei!

Înșelătorie cu roviniete false

CNAIR a lansat un semnal de alarmă pentru români, pentru a nu pica în capcana escrocilor. Într-un comunicat de presă, compania atrage atenția că site-ul www.rovinietaro.ro nu este autorizat de CNAIR, iar compania nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitarii rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

”Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR”, mai transmite compania de drumuri, potrivit HotNews.

De unde poți cumpăra rovinietă

Rovinieta poate fi achiziționată de la orice subunitate a CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), de la benzinăriile Rompetrol, MOL, OMV Petrom, Socar și Lukoil.

De asemenea, taxa de drum poate fi achiziționată prin SMS de la Vodafone, Orange, Telekom și Digi. Un aspect important de reținut la plata prin SMS este că se poate cumpăra rovinietă doar pentru cea mai scurtă perioadă.

În cazul autoturismelor se achită pentru șapte zile la plata prin SMS, pe când în cazul vehiculelor de transport pentru doar o zi.

O altă modalitatea de achitare a rovinietei se află în mediul online. Există mai multe site-uri unde se poate plăti. Un exemplu este site-ul oficial CNAIR.

Neachitarea rovinietei duce la amenzi. Șoferii care nu plătesc rovinieta și sunt descoperiți de autorități circulând, totuși, cu mașina în afara orașelor, sunt amendați cu sume de la 250 la 4.500 de lei, în funcție de tonajul autovehiculului pe care îl conduc. Amenda scade la jumătate în cazul în care este achitată în 48 de ore din data în care a fost comunicată contravenientului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×