Ucrainenii abandonează pe teritoriul României rablele! Cum câștigă mii de euro

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 10:16
Ucrainenii abandonează pe teritoriul României rablele! Cum câștigă mii de euro GALERIE FOTO
Ucrainenii abandonează pe teritoriul României rablele! Cum câștigă mii de euro

Șoselele de lângă Vama Siret a fost transformate în cimitire pentru rable de ucraineni! Ei susțin că au fost nevoiți să le abandoneze, pentru că dacă ar încerca să intre în legalitate, ar plăti 2.000 de euro taxe și impozite la ei în țară – pentru o mașină mai veche de 10 ani, care costă 1.000 de euro și a fost adusă din Uniunea Europeană.

În cazul în care sunt prinși în Ucraina în ilegalitate, riscă să plătească amenzi de peste 5.000 de euro. Astfel, șoferii ucraineni preferă să le abandoneze la noi în țară. Legea care umple România de rable  a fost votată recent în parlamentul din Ucraina.

Ucrainenii își abandonează pe teritoriul României rablele

După adoptarea acestei legi în Ucraina, singura parcare din apropierea Vămii Siret s-a umplut de rable.

“Până în urmă cu o lună de zile, găseau un român, o înmatriculau, iar pe asta o ducea în Ucraina. Îi dădea 2-300 de euro. Acea maşină avea voie să umble în Ucraina timp de un an de zile. De vreo lună de zile nu se mai poate”, a declarat un cetățean din țara vecină, conform  stirileprotv.ro.

“Dacă a cumpărat o maşină de 2.000 de euro şi vine să facă devamarea încă 2.500 de euro, nu are rost. Înmatricularea costă mai mult decât maşina. Vin şi le lăsa aici. Am şi eu maşina cu numere de Lituania şi am dat 1.800 de euro pe ea. Ca să fac devamarea, mă costă vreo 2.300 de euro. Nu are rost”, a explicat un alt șofer ucrainean, potrivit sursei citată mai sus.

Acțiunea ucrainenilor a pus în dificultate autoritățile din România

Proprietarul parcării de lângă Vama Siret a cerut ajutorul autorităţilor ca să o poată elibera şi, totodată, să îşi recupereze paguba. În caz contrar, va intra în faliment, spune bărbatul.

“Pe marginea drumului, lângă lanţul de la parcare, este plin/Au şi venit cei de la poliţie să le ridice, au pus bileţele cu amenzi. Pe european este plin şi acolo de maşini parcate pe marginea drumului”, a spus Roberto Moldovan, administratorul parcării private Vama Siret.

Oficialii de la Direcţia Regională de Drumuri Naţionale Iaşi au montat garduri pe marginea drumului ca să împiedice abandonarea maşinilor. Nu au reușit însă: coada de autoturisme s-a mutat spre oraş! Polițiștii au spus că sunt depășiți de situație.

Așa arată acum șoselele din apropiere de Vama Siret: e plină cu rable abandonate de șoferii ucraineni

 

“Sunt foarte greu de identificat pentru că sunt înmatriculate în Polonia, Bulgaria/o să ne confruntăm cu situaţii din ce în ce mai dificile pe acest subiect”, a declarat Mihai Filipiuc, şef al poliţiei Locale Siret.

Direcţia de poliţiaelocală ar putea ridica maşinile după îndelungi proceduri în justiţie, însă primăria nu are un spaţiu unde să le depoziteze şi nici personal să le păzească.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×