TVR și Global Record, parteneriat pentru Selecția Națională a Eurovision 2020

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 17:09
TVR și Global Record, parteneriat pentru Selecția Națională a Eurovision 2020
TVR și Global Record, parteneriat pentru Selecția Națională a Eurovision 2020

TVR a decis să facă un parteneriat cu Global Records, cel mai dinamic jucător de pe piața muzicală din România, în vederea organizării Selecției Naționale Eurovision 2020. Televiziunea Națională a optat pentru acest parteneriat având în vedere succesul pe care artiștii reprezentați de această companie l-au avut atât la nivel național, cât și internațional.

TVR și Global Records, parteneriat pentru Eurovision 2020

Managerul proiectului, Elena Știrbescu, a afirmat că televiziunea publică, ca organizator al selecției naționale, a pornit de la o analiză riguroasă a mai multor elemente, cum ar fi rezultatele obținute de România la Eurovision pe parcursul anilor, mecanismele de selecție practicate în diferite țări și specificul pieței locale.

„Nivelul la care se desfășoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internațională, precum și imperativul atingerii excelenței de către piesa și artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune și la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, așa cum este Global Records”, a declarat și Liana Stanciu, seful delegatiei la ESC2020.

Parteneriatul pentru Eurovision 2020, făcut pentru a oferi publicului un moment artistic de valoare

De menționat este faptul că parteneriatul între TVR și Global Records este unul cu valoare financiară zero, dar în care ambii parteneri investesc resurse financiare, tehnice și artistice pentru reprezentarea României la Eurovision cu un moment artistic de valoare, complex și atractiv atât pentru publicul din România, cât și pentru cel internațional.

„Eurovision este cea mai mare competiție din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam și se implică fără niciun fel de remunerație în tot procesul dedicat selecției naționale. 

Este o onoare și totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020. În acest moment, ne gândim doar la cum și ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun show.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, am pus și punem la dispoziția TVR toate resursele noastre și expertiza din industria muzicală. Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine țara la nivel internațional. Suntem nerăbdători să începem treaba și să mergem la Eurovision cu forțe proaspete”, a declarat Lucian Ștefan, CEO Global Records.

Colaborarea între cele două părți presupune că TVR va oferi publicului și Juriului Național posibilitatea de a alege un act artistic complet și complex cu care România va merge la Eurovision 2020, competiție ce are loc în Olanda, la Rotterdam. Finala Națională va avea loc în data de 1 martie.

Cine este Global Records

Global Records este compania cu cel mai impresionant portofoliu de artişti, producători şi compozitori din România, ale căror piese devin rapid hit-uri naţionale şi internaţionale .

„În anul 2019, hit-urile Global Records s-au plasat, pentru 29 de săptămâni, pe prima poziție la posturile de radio din România și au fost ascultate de peste 1,8 miliarde de ori pe YouTube. Reţeaua de canale YouTube ale Global Records are peste 10,2 milioane de abonați. Piesele lansate de această casă de discuri au depășit 100 de milioane de descărcări de pe platformele Spotify și Apple Music. Postările contului Instagram al label-ului au un reach de peste 1 milion.

În 2018, piesele lansate sub marca Global Records s-au auzit pe absolut tot globul, mai exact în 195 de țări. Ele au însumat 642 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fanii din întreaga lume au petrecut 34,8 milioane de ore – echivalentul a 3.970 de ani – ascultând piesele artiştilor Global Records lansate în respectivul an. Din cele 47 de săptămâni ale lui 2018, Global Records a fost numărul 1 timp de 25 de săptămâni consecutive pe radio, respectiv 30 de saptămâni consecutive pe TV.

Cifrele cumulate ale abonaţilor care urmăresc artiştii din portofoliul Global Records şi casa de discuri în sine depăşesc 20 de milioane pentru Facebook şi 11,5 milioane pentru Instagram”, transmite compania, într-un comunicat de presă.

Când are loc Eurovision 2020

Olanda este gazda concursului Eurovision din acest an. Semifinalele show-ului se dispută pe 12 și 14 mai, iar finala pe 16 mai, în orașul Rotterda. 41 de țări vor lua parte la această ediție a concursului, care se desfășoară sub sloganul „Open Up”.

România intră în concurs în semifinala din 12 mai. În ordine alfabetică, ţările care vor intra alaturi de Romania în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, România, Ucraina (partea a doua).

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) şi Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

Primele 10 țări din din fiecare semifinală și cele șase calificate din oficiu (Big Five plus ţara gazdă) vor concura pentru victorie în marea finală. TVR va transmite în direct atât semifinalele cât și finala ESC 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×