Ţară din Uniunea Europeană, ameninţată cu războiul! „Trimitem armata care să ia înapoi insulele”

Turcia ameninţă cu intervenţia militară Grecia! Disputa a plecat de la mai multe insule pe care turcii spun că au fost „ocupate” de greci şi la care nu vor renunţa niciodată! „Fie vom găsi o soluţie diplomatică, mergem la Curtea Internaţională, fie trimitem armata care să ia înapoi insulele de la greci”, a declarat ministrul turc de externe, Melvut Cavusoglu, în cel mai recent discurs pe care l-a ţinut la tribuna parlamentului turc.

Presa din Grecia a publicat mai multe articole potrivit cărora are loc o confruntare majoră, în parlamentul turc, între partidul de guvernământ (AKP) şi principalul partid de opoziţie, cu privire la anumite insule greceşti din Marea Egee pe care şi le revendică Turcia.

Turcia ameninţă Grecia cu războiul! „…trimitem armata care să ia înapoi insulele”

Referindu-se la insula Imia din regiunea Dodecanese, Cavusoglu a afirmat că aceasta reprezintă o problemă naţională şi că AKP nu poate fi făcut răspunzător de ceea ce s-a întâmplat în 1996, pentru că, în acel moment, partidul său nu era la guvernare. Ministrul turc susţine că insula Imia a fost „ocupată” de greci.

„Continuăm discuţiile noastre diplomatice cu Grecia. Dacă nu cădem de acord, Parlamentul va decide asupra alternativelor şi le vom aplica. Dar este o situaţie ce ţine de politica naţională, nu o problemă de discutat în holul parlamentului. Am înfiinţat o echipă de militari în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Am discutat problema şi paşii pe care îi putem face. Este mai bine să reducem tensiunea sau să o creştem?”, a declarat Cavusoglu.