Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat OUG pentru modificarea legilor justiției

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
19/02/2019, 18:05
Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat OUG pentru modificarea legilor justiției
Tudorel Toader a anunțat OUG pentru modificarea legilor justiției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat OUG pentru modificarea legilor justiției. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă care a fost organizată după ședința de guvern de marți. Toader a spus că pentru numirea șefilor de la DNA, DIICOT și Parchetul General va fi  nevoie de aviz de la plenul CSM și nu de la Secția de porucrori, cum a fost până acum.

„Prima ordonanţă de urgenţă se referă la unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 pentru punerea în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European. (…) Ordonanţa de urgenţă pe care Guvenul a adoptat-o astăzi nu se referă la procurorul-şef european. Pentru că în privinţa alegerii procurorului-şef european există o altă procedură, un alt regulament şi procedura este în curs de derulare”, a declarat ministrul Justiției în cadrul conferinței de presă.

Tudorel Toader a anunțat OUG pentru modificarea legilor justiției

„A doua ordonanță are un titlu mai lung. OUG privind unele măsuri temporare privind concursul de admitere la CSM, formarea procurorilor, precum și pentru modificarea și completarea legii 303 privind statutul judecătorilor și a legii 317.2004 privind CSM – prin urmare toate cele 3 legi ale justiției”, a mai spus ministrul Justiției.

Legile justiției ar urma să fie modificate
Legile justiției ar urma să fie modificate

Tudorel Toader a precizat că propunerea de modificare a venit din partea membrilor CSM. „Propunerea de modificare a venit de la CSM. Care este urgența ordonanței de urgență. Pornind de la următoarea premisă, că admiterea la INM trebuie anunțată cu 6 luni de zile înainte de concurs, ne apropiem de 6 luni, iar CSM a făcut propuneri temporare pentru admiterea din 2019, care se referă în principal la păstrarea condițiilor de dinaintea modificării legii justiției. Stagiul să rămână de 1 an”, a spus Toader.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×