Tudorel Toader, despre controversata ordonanță de urgență: “S-a agreat ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie”

Victor Anghel   
în Instant Articles
17/12/2018, 08:38
Tudorel Toader, despre controversata ordonanță de urgență: “S-a agreat ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie” GALERIE FOTO
Tudorel Toader, despre controversata ordonanță de urgență: “S-a agreat ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut în această dimineață o nouă declarație despre controversata ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Potrivit afirmațiilor sale, aceasta reprezintă în prezent ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri. Politicianul și-a motivat declarația spunând că sunt şi alte metode legislative care pot fi adoptate. Astfel, a mai precizat Tudorel Toader, șa acest moment se lucrează la o singură ordonanţă de urgenţă care va avea două puncte: Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

“Lucrăm la un draft, un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea codului penal și codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR și pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la codul penal și consolidrarea prezumției de nevinovăție la procedură penală. Mă voi consulta cu doamna prim-ministru, nu vom propune două ordonanțe de urgență, ci una singură”, a declarat ministrul Justiției în dimineața acestei zile, relatează digi24.ro.

Tudorel Toader, o nouă declarație despre amnistie şi graţiere

După ce aseară, când s-a încheiat Consiliul Național al PSD, ministrul Justiției a evitat să ofere un răspuns concret privind adoptarea ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea, azi-dimineață, el a spus că în cazul în care vor exista alte soluţii legislative pentru corectarea abuzurilor, acelea vor fi aplicate.

“Dacă există alte soluţii, legislative evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident şi normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluţii. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, a mai afirmat Tudorel Toader, potrivit adevarul.ro.

Amnistia și grațierea ar putea fi date până la 15 ianuarie, conform sursei citată mai sus.

Tudorel Toader este un magistrat român care ocupă funcția de ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă din 29 ianuarie 2018

La începutul săptămânii trecute au fost făcute publice rezultatele unui sondaj al Biroului de Cercetări Sociale (BCS) în legătură cu felul în care îi privesc românii pe Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea. Informațiile s-au viralizat și au dat naștere unor noi glume despre premierul României și liderul PSD.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×