Trupa Paraziții a câștigat procesul cu Poliția. Cheloo, dat în judecată pentru piesa „Antimiliție”. Ce trebuie să facă acum reclamanții

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
13/08/2019, 14:55
Trupa Paraziții a câștigat procesul cu Poliția. Cheloo, dat în judecată pentru piesa „Antimiliție”. Ce trebuie să facă acum reclamanții
Paraziții câștigă primul proces cu Poliția din cauza piesei Antimiliție. Decizia poate fi atacată. Sursa foto: Youtube

Trupa Paraziții a câștigat în instanță procesul cu Poliția, iscat în urma lansării melodiei „Antimiliție”. Judecătorii au decis ca polițiștii reclamanți să le plătească avocații membrilor trupei de hip-hop plus cheltuielile de judecată. Procesul împotriva lui Cheloo de la Paraziții a fost intentat de Sindicatul Național al Agenților de Poliție și a fost pierdut, iată, în primă instanță.

Paraziții câștigă procesul cu Poliția. Sindicatul lui Paul Surugiu poate ataca decizia, căci nu e definitivă

Polițiștii s-au plâns de faptul că versurile din piesa Antimiliție îi calomniază. Trupa și casa de discuri 20cm Records au fost nevoiți să se apere în instanță după reclamația primită de la sindicaliști, iar în cele din urmă au avut câștig de cauză. Polițiștii trebuie să le plătească 2.500 de lei, sumă care reprezintă onorariul avocatului.

Decizia nu este una definitivă, așa că polițiștii vor putea ataca cu recurs hotărârea judecătorilor, asta dacă sunt de părere că nu li s-a făcut dreptate în această speță. Rămâne de văzut dacă Sindicatul Agenților de Poliție va dori să continue acest război, având în vedere că Poliția are o imagine tot mai proastă în ultima vreme mai ales după scandalul iscat la Caracal.

Ce crede un polițist cunoscut despre acest proces al Poliției cu Paraziții

„Fiecare e liber să acționeze după cum dorește. Probabil au luat personal versurile, deși domnul Surugiu nici nu mai e polițist, de mulți ani, și mă gândesc că, în realitate, interesul dumnealui ar fi să atragă membri în sindicatul său, nu că s-ar fi simțit ofensat. Chiar sunt curios cum va interpreta instanța, deși nu cred că va avea vreo finalitate, din moment ce nu a fost nimeni menționat în melodie, ca fiind vizat de versuri”, este de părere Radu Duțu, un polițist de 30 de ani care s-a implicat în acțiunea de strângere de semnături Fără Penali, inițiată de USR.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×