Trucul cu usturoi care a înnebunit internetul! Cum se curăță într-o secundă

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
18/06/2019, 09:55
Trucul cu usturoi care a înnebunit internetul! Cum se curăță într-o secundă
Metoda eficientă de curățat usturoi, devenită virală. Sursa foto: Twitter

Una dintre marile provocări în momentul gătirii este curățarea usturoiului. Există un truc devenit viral pe rețelele online în care gospodinele sunt învățate cum să curețe usturoiul fără mari bătăi de cap. Un videoclip postat pe Twitter a creat senzație în ultimele zile, iar metoda de curățare a usturoiului prezentată în acesta este mai rapidă și mai eficientă.

Cum cureți usturoiul în 20 de secunde

Utilizatorul de Twitter @VPestilenZ a postat metoda proprie de curățare a usturoiului și a cucerit Internetul. În clipul postat pe 16 iunie se poate observa cum pot fi îndepărtate foițele fără multă trudă. Ai nevoie de un cuțit mic și puțină dibăcie. Metoda coreeană, cum i s-a spus, este pur și simplu fascinantă!

Tot ce trebuie să faci este să ții usturoiul într-o mână și cuțitul în cealaltă. Înfige apoi cuțitul între ”dinții” de usturoi, în linia formată între foițe până spre centrul cățelului de usturoi. O să vezi cum foițele se vor desprinde imediat, iar pe măsură ce ajungi la final cu curățatul, acestea se vor îndepărta automat. Această metoda nu durează mai mult de 20 de secunde.

Alte variante cunoscute de curățare a usturoiului

Există și alte variante cunoscute pentru curățarea usturoiului. În urmă cu aproximativ trei ani, Panasonic Asia prezenta una dintre metodele care a devenit virală privind curățarea legumei. Aceștia, în prezentarea unuia dintre cele mai noi produse, au arătat cum se poate curăța usturoiul de cămășuțe cu ajutorul cuptorului cu microunde.

Conform acestui mod, trebuie doar să ții câteva zeci de secunde usturoiul în cuptorul cu microunde și să utilizezi mănuși de bucătărie când îndepărtezi coada usturoiului. O metodă ceva mai nebunească este să pui usturoiul într-un recipient și să agiți cutia sau caserola foarte puternic până când foițele cad singure. Evident, această tehnică s-ar putea să dureze ceva mai mult și să te enerveze. Iată și o rețetă cu usturoi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×