Trucul cu bicarbonat de sodiu de care nicio gospodină nu ştia! Ce se întâmplă dacă îl presari pe ouă

Mirela Apostol    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
12/06/2019, 07:57
Trucul cu bicarbonat de sodiu de care nicio gospodină nu ştia! Ce se întâmplă dacă îl presari pe ouă
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste ouă, atunci când le fierbi?

Bicarbonatul de sodiu a devenit de mare ajutor pentru gospodine, având utilizări acolo unde acestea se aşteaptă mai puţin! Dacă fierbi ouă şi presari bicarbonat de sodiu peste acestea s-ar putea să ai o surpriză uriaşă!

Bicarbonatul de sodiu ajută gospodinele

Este ştiut faptul că bicarbonatul de sodiu a devenit un aliat în casa fiecăriei familii. Acesta este folosit atât la curăţenie, cât şi pentru alte trucuri, cum este acesta. Dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle, trebuie să ştii că atunci când vor fi gata îţi va fi mult mai uşor să le cureşi de coajă.

Atât ouăle foarte proaspete, cât şi cele care sunt mai vechi de şapte zile sunt dificil de curăţat, de aceea acest truc vine în ajutorul multora. Mai există un truc în cazul ouălor proaspete. Atunci când vrei să verifici dacă acestea sunt vechi sau nu, ei bine, poţi pune oul în apă, iar în cazul în care acesta se scufundă, înseamnă că este proaspăt. Dacă nu, trebuie aruncat, pentru că se apropie de termenul limită de consum şi sunt pe cale să expire.

Bicarbonatul de sodiu are o mulţime de beneificii şi utilizări
Bicarbonatul de sodiu are o mulţime de beneificii şi utilizări

Bicarbonatul de sodiu, excelent la curăţenie

Nu te-ai aştepta ca un simplu praf de bicarbonat de sodiu presărat în apă sau pe cârpa cu care vrei să ştergi în bucătărie să te ajute atât de mult. Ei bine, bicarbonatul de sodiu este folosit cu succes la curăţarea frigiderului de mirosuri neplăcute, a aragazului de grăsimea acumulată. Acesta se prefară inclusiv la colţurile caselor sau ale camerelor apartamentelor pentru a împiedica insectele să pătrundă în locuinţă. Sunt o mulţime de reţete inedite care au ca punct de plecare bicarbonatul de sodiu, cum ar fi punerea lui în vaza florilor, iar acestea vor fi proaspete pentru mult mai mult timp.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×