Trei rachete Katiușa, lansate în Zona Verde din Bagdad. Două dintre rachete au căzut în apropiere de ambasada americană

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 13:55
Trei rachete Katiușa, lansate în Zona Verde din Bagdad. Două dintre rachete au căzut în apropiere de ambasada americană
Un nou atac cu rachete a avut loc în Bagdad, Irak, în apropiere de ambasada SUA. Sursa foto: Hepta.ro

Un nou atac cu rachete a avut loc pe teritoriul Bagdadului. În cursul zilei de luni, 20 ianuarie, trei rachete Katiușa au fost lansate în Zona Verde, iar două dintre acestea au căzut în apropiere de ambasada Statelor Unite ale Americii.

Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad

Zeci de rachete au fost lansate încă de la sfârșitul lunii octombrie în Zona Verde din Bagdad, iar luni, 20 ianuarie, alte trei rachete au fost lansate din districtul Zafaraniyah din afara capitalei Bagdad. Două dintre aceste rachete au căzut în apropiere de ambasada americană.

Atacul nu a provocat victime și nici nu a fost revendicat până la această oră. De asemenea, în momentul de față nu există nici informații legate de daune. „Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în urma acestui incident”, scrie Mediafax.

Atacurile i-au vizat pe soldații și diplomații americani care se află pe teritoriul Irakului, iar autoritățile de la Washington sunt de părere că acestea aparțin unor acţiuni pro-iraniene din miliţiile locale.

Zona Verde din Bagdad, lovită și cu câteva zile mai devreme

Cu mai bine de o săptămână înainte, pe 9 ianuarie, au fost lansate alte două rachete asupra Zonei Verde din Bagdad. Un responsabil al serviciilor de securitate a declarat că atacul a vizat ambasada americană, rachetele fiind lansate chiar înainte de miezul nopții.

Exploziile din noaptea de miercuri au fost urmate de urlete ale sirenelor de securitate amplasate în Zona Verde. Jurnaliștii precizează că acesta a fost al treilea atac asupra ambasadei SUA după ce o dronă americană l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani în capitală.

Atacurile cu rachete au drept scop răzbunarea generalului Soleimani, dar și moartea comandantului Abu Mehdi al-Muhandis, numărul doi al grupării Hashd al-Shaabi, coaliţie paramilitară dominată de facţiunile pro-Iran.

Grupările teroriste din Irak, amenințări la adresa Americii

Hashd al-Shaabi, unul dintre liderii grupării Qais al-Khazali, a ameninţat autoritățile de la Washington și a anunțat că va riposta împotriva uciderii martirului Soleimani.

„A venit timpul pentru prima ripostă irakiană la asasinarea comandantului martir Abu Mehdi al-Muhandis. Nu închideţi ochii, pentru că răzbunarea martirului Abu Mehdi al-Muhandis se apropie şi va veni din mâini irakiene până la plecarea ultimului vostru soldat”, a spus Hashd al-Shaabi, informează digi24.ro.

  • 3 rachete Katiușa au fost lansate în Zona Verde din Bagdad
  • 38,27 milioane populația Irakului

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×