Transportatorii ies în stradă! Protestează contra Uber, Taxify, BlaBlaCar și Clever Go

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 21:24
Transportatorii ies în stradă! Protestează contra Uber, Taxify, BlaBlaCar și Clever Go GALERIE FOTO
Transportatorii ies în stradă! Protestează contra Uber, Taxify, BlaBlaCar și Clever Go

Transportatorii ies în stradă pe 13, 14, 27 și 28 februarie! Aceștia protestează împotriva Uber, Taxify, BlaBlaCar și Clever Go. Confederația Transportatorilor Autorizați din România a cerut Primăriei Capitalei aporobarea unui miting de protest în Piața Victoriei în zilele de 13,14, 27 și 28 februarie 2019. Transportatorii sunt nemulțumiți că Guvernul României nu a luat măsuri.

„Nu este un miting politic. Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma ‘în mod repetat’, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții  Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online.”, a declarat Vasile Ștefănescu președintele COTAR.

Transportatorii ies în stradă! Gabriela Firea cere Guvernului să intervină ca să nu se blocheze Bucureștiul

Protestul transportatorilor va bloca Bucureștiul în plină zi lucrătoare. Acest lucru ar fi un dezastru pentru traficul din Capitală. Protestul contra Uber, Taxify, BlaBlaCar și Clever Go ar urma să înceapă pe 13 februarie. Gabriela Firea a făcut un apel la premierul Viorica Dăncilă pentru dezamorsarea situației. „Solicit Guvernului României, personal dnei Prim-ministru Viorica Dăncilă, găsirea unei căi rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preîntâmpina astfel de acțiuni de protest care vor paraliza traficul în toată zona centrală a Bucureștiului. Este dreptul oricui să protesteze atâta vreme cât nu încalcă legea, acesta este și motivul pentru care Primăria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucureștenii să fie victime colaterale în această dispută”, a declarat Gabriela Firea.

Taximetriștii protestează împotriva Uber, Taxify, BlaBlaCar și Clever Go

„Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxi Fy ,Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×