Traian Băsescu, pas alegerilor anticipate! „Patru luni de instabilitate”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 13:55
Traian Băsescu, pas alegerilor anticipate! „Patru luni de instabilitate” GALERIE FOTO
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu nu vrea alegeri anticipate. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Fostul președinte al României Traian Băsescu spune pas alegerilor anticipate! Europarlamentarul susține că un astfel de scrutin ar arunca România în „patru luni de instabilitate”, iar „Guvernul Orban are o imagine bună și în intern, și în extern”.

Traian Băsescu, pas alegerilor anticipate!

Mai mult de atât, Băsescu a precizat și ce implicații ar avea „declanșarea unui asemenea tăvălug politic”. „Știți cumva în ce an sunteți? Suntem în 2020, da? Suntem în anul 2020, an în care sunt programate alegeri la termen.

Ce rost au alegerile anticipate, care înseamnă circa trei luni ca să se parcurgă toată procedura. Ar fi patru luni de instabilitate, în care România trebuie să meargă lunar pe piețe, să împrumute bani, cu dobânzi tot mai mari pe măsură ce se prelungește perioada de instabilitate politică.

„Patru luni de instabilitate”

Atunci, care este rostul acestei încercări de a face alegeri anticipate, în care să câștigi trei luni, în condițiile în care nu ai un obiectiv. Aș fi înțeles dacă PNL era la 70% și avea ca obiectiv revizuirea Constituției. Este greu să-i convingi pe români de necesitatea unor alegeri, când mai sunt patru luni.

Guvernul Orban are o imagine bună, și la intern, și la extern, deci nicio nevoie de a schimba guvernul. Guvernul Orban a luat câteva măsuri bune, care îi consolidează simpatia populației, dar și în mediul economic.

A făcut câteva modificări în OUG 114, a scos acciza suplimentară la combustibil, și chiar azi vedeam o comparație a prețurilor din România cu toată UE. Urmare acestei măsuri, avem cel mai ieftin combustibil din UE.

În plus, are bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale adoptate înainte de 31 decembrie, promulgate și în Monitorul Oficial. În acest buget se vede și creșterea de salarii, și creșterea de pensii.

Mai mult decât atât, întrebat despre cum vede Guvernul, Președintele României a spus că este foarte mulțumit de Guvern”, a afirmat Traian Băsescu la B1TV. Fostul președinte nu înțelege de ce Klaus Iohannis susține alegerile anticipate.

„Îmi este foarte greu să înțeleg. Recunosc că mă depășește motivația pentru declanșarea unui asemenea tăvălug politic, pentru că nu va fi ușor după ce se produce prima demisie.

Gândiți-vă că mai sunt doi premieri care trebuie să cadă. În situația în care e România, care nu e într-o situație de prăbușire, dar e pe muchie de cuțit, de ce te angajezi în așa ceva?”, a mai spus Băsescu

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×