Traian Băsescu îl avertizează pe Orban: ”Înțeleg de anticipate, dar nu cu același prost. Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus…”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 09:08
Traian Băsescu îl avertizează pe Orban: ”Înțeleg de anticipate, dar nu cu același prost. Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus…”
Traian Basescu, presedintele de onoare al PMP/ Hepta.ro

Fostul președinte Traian Băsescu l-a avertizat că pe Ludovic Orban că riscă să piardă atât șefia partidului, cât și pe cea a Guvernului în cazul în care va accepta să fie propus de mai multe ca prim-ministru doar ca să fie respins de Parlament.

Iohannis, suspectat de reavoință

Fondatorul PMP a afirmat, la Realitatea Plus că liberalii ar fi trebuit să vină cu un alt candidat la postul de prim-ministru, Băsescu susținând că Iohannis nu dorește ca Ludovic Orban să fie premier un interval de timp mai mare.

Cât de jos poți să cobori ca om ca să te duci să râdă toată lumea de tine ca un clovn? Înțeleg de anticipate, dar nu cu același prost. Poți să-i rotești: azi unul, mâine altul. Știind că partidul lui a stabilit că nu îl votează, pentru ce a acceptat să mai facă o dată acest exercițiu? La cum îl umilește Iohannis pe Ludovic Orban, doar îl desconsideră, nu îl va numi premier pe termen lung”, a declarat Traian Băsescu.

El a apreciat că Ludovic Orban, dacă va merge cu jocul pentru anticipate până la capăt, va pierde până la urmă și președinția PNL.

Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus, nu repeta schema pentru că o să-ți pice rău. Pentru ce să faci asta? Eu n-aș accepta. Să știu că urmează să cad, să mă duc de trei ori… E umilitor. Ce președinte îți mai dă al patrulea mandat? Ludovic Orban pierde tot, poate și partidul. El n-a realizat în ce capcană l-a dus Iohannis. Știe că va cădea și face jocul penibil până la capăt cu programul de guvernare revizuit. Cât de caraghios să fii să faci asta? Trebuia să îi spună: Domnule președinte, eu am căzut o dată, că asta a fost înțelegerea, dar la căderi haideți să mai căutăm pe altul”, a mai spus europarlamentarul PMP.

PMP vrea alianță pentru locale

Și președintele PMP. Eugen Tomac, a arătat rezerva față de proiectul alegerilor anticipate deoarece s-a renunțat astfel la obiectivul alegerilor locale în două tururi, iar țara intră în criză politică.

O spun cu un regret profund: nu-i înțeleg deloc pe cei care împing țara din nou în criză politică, fără a se gândi la consecințe. PSD poate fi înlăturat și trimis în opoziție în mod real doar prin revenire la alegerea primarului în două tururi. Am ratat o șansa istorică și nu cred nicio clipa că, prin păstrarea aceluiași mecanism de alegeri locale, România profundă va scapa de baronetul PSD”, scria Tomac pe 5 februarie, imediat după adoptarea moțiunii de cenzură.

Tot atunci, Tomac susținea că partidele de dreapta trebuie să formeze o alianță îndreptată împotriva PSD pentru eliminarea primarilor și președinților de consilii județene ai PSD. ”Partidele antiPSD sunt obligate să meargă cu candidați comuni peste tot, altfel ne merităm soarta și nu mai avem nicio scuză. Alianța trebuie făcută ACUM!”, susținea Tomac.

Ulterior, pe 9 februarie, conducerea PMP a stabilit oficial că nu agrează ideea alegerilor anticipate. ”Am hotărât! Consiliul Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit în ședință de lucru la Parlamentul României. Am stabilit că nu susținem alegerile anticipate, fiind mai importantă stabilitatea țării și punerea în practică a unui program de guvernare care să prioritizeze marile investiții, atragerea de fonduri ale Uniunii Europene și dezvoltarea țării noastre”, scria pe Facebook Marius Pașcan, secretar executiv al PMP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×