Traian Băsescu, dezvăluire surprinzătoare despre Klaus Iohannis: “Ştiu cert! A fost pe o listă de 3”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 12:25
Traian Băsescu, dezvăluire surprinzătoare despre Klaus Iohannis: “Ştiu cert! A fost pe o listă de 3”
Traian Băsescu, dezvăluiri incredibile. Sursa foto. cotidianul.ro

Traian Băsescu vine cu dezvăluiri incredibile referitoare la președintele României, Klaus Iohannis. Mai concret, acesta susține că șeful statului ar fi fost tentat să renunțe la Palatul Cotroceni, pentru a prelua conducerea Consiliului European.

Traian Băsescu susține că președintele Iohannis ar fi vrut să preia șefia Consiliului European

De altfel, potrivit spuselor sale, Iohannis avea șanse reale pentru a ocupa această funcție, mai ales că fusese inclus de liderii de la Bruxelles pe lista scurtă a potențialilor candidați. În cele din urmă, a fost ales premierul belgian Charles Michel, astfel că actualul președinte al țării noastre va candida pentru un nou mandat, la alegerile din iarna acestui an.

Klaus Iohannis a fost pe o listă de 3. S-a decis că nu, până la urmă, și a fost ales premierul belgian (n.r. Charles Michel), drept pentru care Iohannis își duce soarta și mai candidează o dată aici. Vă spun ce știu cert. A fost pe o listă de 3 și nu a refuzat prezența pe acea listă. Nu multă lume știe. A fost pe o listă scurtă Klaus Iohannis, e important”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate.

Klaus Iohannis și Traian Băsescu, fostul și actualul președinte al României. Sursa foto: sputnik.md
Klaus Iohannis și Traian Băsescu, fostul și actualul președinte al României. Sursa foto: sputnik.md

Klaus Iohannis spunea că nu exclude posibilitatea de a prelua șefia Consiliului European

Chiar dacă îndemna opinia publică să aștepte rezultatele tratativelor cu președinții tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, Klaus Iohannis admitea, însă, posibilitatea de a prelua conducerea Consiliului European, caz în care ar fi trebuit să renunțe la Palatul Cotroceni.

Dacă asta este opinia cuiva, cu siguranţă că nu am o problemă cu asta, dar nu cred că în acest moment este bine să discutăm zvonuri. Vom începe o negociere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Nu avem, în acest moment, rezultate semnificative în ce priveşte această negociere. Să aşteptăm să vedem cum merge această discuţie, astăzi, poate mâine sau poate la finalul săptămânii viitoare.

Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie. Să sperăm că toată lumea va fi de acord să negociem rapid pentru a avea nişte nume pentru aceste poziţii cât mai repede cu putinţă pentru că acesta ar fi rezultatul cel mai bun” , spunea Klaus Iohannis la acea vreme.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×