Traian Băsescu despre apariția coronavirusului în țara noastră: ”Românii trebuie să se apere singuri”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 08:39
Traian Băsescu despre apariția coronavirusului în țara noastră: ”Românii trebuie să se apere singuri”
Traian Băsescu susține că virusul din China va ajunge și în țara noastră. Sursa foto: Hepta.ro

Fostul președinte al României Traian Băsescu nu a trecut cu vederea cel mai „fierbinte” subiect din presă perioada aceasta și a mărturisit că cel mai probabil coronavirusul va ajunge și în țara noastră. Europarlamentarul susține că nu aceasta este principala problemă, ci faptul că statul nu este pregătit.

Care este părerea lui Traian Băsescu despre coronavirus

Fostul primar general al municipiului București ales din partea PD consideră că riscul apariției virusului periculos din China este „aproape total”, prin urmare vor exista cazuri de îmbolnăviri și în țara noastră. Traian Băsescu susține că cea mai mare problemă pe care o are România în momentul de față legat de coronavirus este că statul este nepregătit.

Fostul șef al statului român a mai adăugat că este foarte important ca populația să nu intre în panică, dar cetățenii trebuie să știe adevărul despre riscul de extindere în țara noastră. Totodată, Băsescu a mai adăugat la românii trebuie să se apere singuri de acest virus.

„Riscul este aproape total, vom avea aceste îmbolnăviri în România, problema este la ce dimensiuni. Obligaţia mea, ca stat, este să protejez cât mai mulţi cetăţeni cu putinţă. (…) Că vom avea boala, nu există dubii. (…) Este clar că suntem nepregătiţi şi este o situaţie de urgenţă”, a spus Băsescu la Realitatea Plus, potrivit news.ro

La ce măsuri s-a gândit fostul președinte al României legat de coronavirus

Traian Băsescu s-a gândit și care ar fi fost măsurile pe care le-ar fi luat în cazul în care ar fi fost președintele României. Politicianul este de părere că în fiecare județ ar trebui amenajate una sau două școli ca spații special pentru persoanele care trebuie să stea în carantină.

De asemenea, fostul președinte a mai explicat că personale care vin din zonele afectate de coronavirus și prezintă risc de contractare a virusului trebuie băgate imediat în carantină în clădiri „curate” luându-se astfel primele „restricții majore” pentru diminuarea impactului acestui virus în țara noastră.

„Carantina este un act de agresiune controlată a statului asupra cetăţenilor, dar în favoarea cetăţenilor. Nu este o agresiune cu rea voinţă, este o restricţie impusă pentru binele lor”, a mai declarat Traian Băsescu, potrivit sursei menționate.

„Românii trebuie să se apere singuri de data asta”, a mai spus europarlamentarul. De asemenea, fostul şef al statului susţine că ar fi trebuit convocat de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a lua măsurile necesare.

Ministrul Sănătății Victor Costache a anunţat că nu este niciun caz de coronavirus confirmat pe teritoriul ţării, dar că 17 cetăţeni români se află sub carantină în România. Totodată, alţi 1. 000 de cetăţeni sunt izolaţi la domiciliu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×