Traian Băsescu, avertisment pentru Ludovic Orban! „Pensiile să fie crescute etapizat. Să nu se producă un șoc în nevoia de împrumuturi”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
19/01/2020, 14:38
Traian Băsescu, avertisment pentru Ludovic Orban! „Pensiile să fie crescute etapizat. Să nu se producă un șoc în nevoia de împrumuturi” GALERIE FOTO
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu i-a dat un sfat lui Ludovic Orban. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a avut un avertisment pentru Ludovic Orban! Europarlamentarul a declarat că Executivul ar putea să crească etapizat pensiile românilor în paralel cu o absorbție excepțională a fondurilor europene.

Traian Băsescu, avertisment pentru Ludovic Orban!

În acest fel nu s-ar produce „un soc în nevoia de împrumuturi”, susține Traian Băsescu.

„Orice lege poate fi prorogata si orice lege poate fi deasupra realitatilor financiare.  Pot să spun un lucru. Pot fi marite pensile, dar cu consecinte grave. România se poate imprumuta pentru a mari pensiile.

„Pensiile să fie crescute etapizat. Să nu se producă un șoc în nevoia de împrumuturi”

Aplicarea legii pensiilor este exact filmul pe care le-au facut grecii sa intre in criza. Se pare ca nu au invatat nimic din povestea greaca, iar oamenii politiic se  pun deasupra realitatilor economice.

Il apreciez pe Orban ca are curaj. Eu as merge insa pe etapizare in paralel cu o absorbție exceptionala a fondurilor euroepen. Este singura cale pentru a compensa aceasta crestere exploziva a pensiilor. 

Eu vorbesc de o crestere esalonta pentru a nu produce un soc in nevoia de imprumuturi”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a mai spus și că nu înţelege motivul pentru care s-ar declanşa alegerile anticipate, precizând că ”ne jucăm de-a Constituţia”. ”E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate”, a spus fostul şef de stat.

Acesta a precizat că i se pare ”ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze”. ”Aţi înţeles de ce trebuie făcute anticipate? Care-i motivul? În aproape toate statele democratice, pe final de mandat, se schimbă structura favorabilităţii.

Suntem în ianuarie 2020, mai avem 8 luni până la alegeri. Ca să fac alegeri anticipate, să spunem că s-ar găsi o formulă prin care oamenii politici să acceptae să cadă fără scop…

Una este dacă aveau un scop: de exemplu, ca să revizum Constituţia. Dar discutăm de un partid care are 30-40 % şi care nu poate tinţi 66%. Poate face alianţe cu oricine, dar nu am auzit niciun început de discuţie, hai să facem o alianţă post-alegeri pentru revizuirea Constituţiei”, a spus Traian Băsescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×