Tragedie în Madagascar: 21 de morţi şi 20 de dispăruţi în urma ploilor torenţiale

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 18:59
Tragedie în Madagascar: 21 de morţi şi 20 de dispăruţi în urma ploilor torenţiale
Tragedie în Madagascar: 21 de morţi şi 20 de dispăruţi în urma ploilor torenţiale. Sursa foto: Hepta

Insula Madagascar se confruntă cu fenomene meteo extreme. În urma ploilor torențiale din partea de nord-vest, ce au început de duminică, 21 de persoane și-au pierdut viața și alte 20 sunt date dispărute, a anunțat Biroul Naţional de Gestionare a Riscurilor şi Dezastrelor, informează AGERPRES.

90.000 de persoane au răma fără locuințe

Ploile masive din ultimile zile au făcut ca aproximativ 90.000 de persoane să rămână sinistrate. Cele mai afectate de precipitații au fost localitățile Mitsinjo şi Maevatanana, au mai anunțat autoritățile din Madagascar.

Situația este și mult mai grea în localitatea Mitsinjo, din regiunea Boeny, acolo unde apele râului Lopy au ieșit din matcă și au luat 24 de persoane. Dintre acestea, patru au fost descoperite fără suflare, în timp ce alte 18 sunt în continuare date dispărute.

Tot din cauza ploilor puternice alte patru persoane și-au pierdut viața în comuna Tsaramandroso, au mai precizat cei de la Biroul Naţional de Gestionare a Riscurilor şi Dezastrelor din Madagascar.

Nici în Maevatanana, localitate din regiunea Betsiboka, lucurile nu stau mai bine. Aici, alte nouă persoane au decedat, majoritate aflânduse într-o zonă minieră.

Mai multe drumuri din Madagascar au fost închise

Drumurile naţionale 4 şi 6, care leagă nord-vestul de restul ţării, sunt în acest monet impracticabile, spun autoritățile de pe insula aficană, în timp ce în districtul Boriziny un tronson de drum de aproximativ 700 de metri a fost luat de apele rezultate de precipitațiile masive ce au căzut în zonă.

Madagascarul se confruntă în fiecare an cu astfel de fenomene extreme, climatul tropical al insulei din Oceanu Indian fiind caracterizat prin ploi sezoniere puternice. Spre exemplu, anul trecut, în ianuarie 2019, capitala insulei, Antananarivo, a declarat stare de urgență din cauza ploilor masive.

Atunci, nouă persoane și-au pierdut viața după ce o casă s-a prăbușit din cauza precipitațiilor puternice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×