Tragedie în județul Sibiu. Un copil de 8 ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea bisericii

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/12/2019, 20:39
Tragedie în județul Sibiu. Un copil de 8 ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea bisericii
Un copil a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea bisericii. Sursa foto: stirileprotv.ro

Un copil de 8 ani din satul Buzd, județul Sibiu, s-a stins din viață în mod tragic, după ce a căzut într-o fosă septică aflată chiar în curtea bisericii din localitate. Acesta îşi ajuta tatăl să aducă în casă lemne de foc și nu a observat că groapa plină cu mizerie nu era acoperită. Chiar dacă a reușit să îl găsească în foarte scurt timp, echipajul de urgență trimis la fața locului nu i-a mai putut salva viața micuțului.

Un pas greșit i-a fost fatal băiatului de 8 ani

Antonio stătea într-o casă ce aparține bisericii, locuință în care s-a mutat cu doar cîteva luni în urmă, împreună cu întreaga familie. Băiatul obișnuia să care lemnele depozitate lângă un bazin colector plin cu apa uzată de la căminul cultural, aflat în apropiere. De data aceasta, a fost de ajuns doar un pas greșit, iar copilul a căzut în fosă.

Şi a mers afară şi nu a durat 20-25 de minute, nu atâta, şi tot o strigat: Antonio! Prin curte, niciun copil. Când s-a uitat acolo, copilul acolo.

Mami, măi, mami! A venit mama sa, l-o strigat pe vecinul de aci şi l-au scos afară”, a povestit, printre lacrimi, mătușa sa, înmărmurită de durere.

Speriați că nu reușesc să-l scoată din fosă, vecinii au chemat ambulanța

În speranța că vor reuși să-i salveze viața micuțului, vecinii s-au grăbit să sară în ajutor, dar eforturile lor nu au mai putut evita cumplita tragedie. În scurt timp, a fost chemată şi ambulanța, iar medicii au început manevrele de resuscitare la fața locului. Au continuat fără oprire pe drumul către spital, însă fără succes.

Când ne-am dus acolo, copilul era în apă, cu faţa în jos. Şi am ajutat şi l-am scos afară. L-am resuscitat dar efectiv copilul era mort, atâta tot”, a povestit unul dintre localnici.

Oamenii din vecinătatea căminului cultural susțin că până acum câteva zile, acest bazin adânc de 2 metri era protejat cu un capac metalic, care a dispărut în mod inexplicabil.

La rândul său, Teofil Hudea, administratorul căminului cultural din satul Buzd susține că nu-și poate explica ce s-a întâmplat cu capacul respectiv. „Totul a fost în regulă. A fost capac metalic, cu ramă metalică, cu lacăt închis. A avut un capac de tablă striată de 6 închisă cu capac. Nu pot să am idee cine l-a luat sau cum a dispărut, nu ştiu”, a declarat acesta, completat de un alt vecin;

Avea capac cu balasmale din fier cu lacăt în capăt. Tablă, dar groasă de vreo 3 cm, grea. Nu copilul a deschis-o, asta nu mai era acolo, furată de careva”.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×