Tragedie aviatică în Australia. Un avion cu 3 membri la bord s-a prăbușit. Nu există niciun supraviețuitor

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 10:19
Tragedie aviatică în Australia. Un avion cu 3 membri la bord s-a prăbușit. Nu există niciun supraviețuitor
Un avion care participa la stingerea incendiilor din Australia s-a prăbușit. Cei 3 pasageri au murit. Sursa foto: Hepta.ro

Un avion cisternă folosit pentru stingerea incendiilor de vegetație s-a prăbușit în Australia, într-o zonă muntoasă. La bordul aeronavei se aflau 3 persoane care au murit pe loc. Momentan nu se cunoaște cauza prăbușirii avionului.

3 persoane au murit în urma prăbușirii unui avion, în Australia

Australia nu este ocolită de evenimente nefericite. După incendiile masive care au dus la moartea a peste 20 de persoane și 500 de miliarde de animale sălbatice, un alt incident s-a petrecut pe continentul australian. Mai exact, un avion utilizat pentru stingerea incendiilor de vegetație s-a prăbușit.

Primele informații arată că tragedia aviatică petrecută joi, 23 ianuarie, a avut loc într-o zonă muntoasă din statul australian New South Wales. La bordul avionul canadian cisternă de tip C-130 Hercules se aflau trei persoane care au murit în urma împactului aeronavei cu solul.

Cauza prăbușirii avionului cisternă, necunoscută

Autoritățile australiene au declarat că cei 3 membri ai echipajului care se aflau în avion erau de origine americană. Un reprezentant al pompierilor a precizat că avionul s-a lovit de sol, dar nu există momentan informații legat de cauza care a dus la prăbușirea aeronavei.

Avionul a luat foc imediat după s-a izbit de pământ. Se pare că aeronava fusese închiriată de o companie de pompieri privată din Canada și participa la operațiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Australia.

„(Avionul) s-a lovit de sol, iar din informațiile inițiale se pare că a avut loc un incendiu după impact. Nu sunt informații în acest moment în legătură cu cauza accidentului”, a declarat Shane Fitzsimmons, reprezentant al serviciului de pompieri, informează stiripesurse.ro.

Australia, o minge de foc din cauza incendiilor de vegetație

Statul australian se confruntă încă din luna septembrie cu incendii puternice care au făcut ravagii până în prezent. Autoritățile au declarat că incendiile de vegetație au dus la moartea a 29 de persoane, distrugerea a 2.500 de locuințe, precum și dispariția a aproximativ un miliard de animale.

Australia trece de la o extremă la alta. Din cauza incendiilor de vegetație din ultimele luni fenomenele meteo au devenit extreme. Așa se face că australienii s-au confruntat cu o furtună de praf caare a îngrozit mai multe orașe.

Furtuna de praf a avut loc la doar o zi după ce în orașele Melbourne și Canberra s-au înregistrat căderi masive de grindină, de mărirea unei mingi de golf.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×