Categorie: Autor:

REMEMBER Colectiv: Cine sînt cele 64 de VICTIME care au pierit. Un nou incendiu în Bucureşti, la un an şi trei luni

Bilanţul victimelor incendiului din Colectiv este de 64 de morţi. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei se numără artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini.

Radu Sienerth

Radu Sienerth, din Petroşani, avea 21 de ani şi era student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. El a murit, luni, 14 martie 2016, la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind ultima victimă de la Colectiv internată într-un spital din România. Decesul tânărului a survenit la aproape 5 luni de a tragedia din Colectiv. Tânărul era fiul fostului şef de la Mina Livezeni, Ioan Sienerth. El a ajuns în stare critică la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce fost victimă a incendiului din Clubul Colectiv .

În data de 30 octombrie 2015, Radu Sienerth se afla în clubul Colectiv împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a izbucnit incendiul. Cei doi prieteni aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă Radu a fost trântit la pământ şi suprins de flăcări. Tânărul a fost transportat la Spitalul Floreasca, în stare gravă, cu arsuri ale căilor respiratorii şi a fost intubat.

Cristian Mitroi

Cristian Mitroi avea 30 de ani şi era artist grafic. După incendiul din Colectiv, a fost internat la Floreasca cu arsuri pe corp şi pe căile respiratorii. A fost transportat în Marea Britanie, unde a decedat.

Roxana Boghian

Roxana Boghian, o tânără de 26 de ani care se afla în stare critică de la început, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală, având arsuri grave pe o mare suprafaţă a corpului. Roxana Boghian era fotograf, specialitatea ei fiind concertele. Ea era cunoscută în mediul artistic sub numele de Shimmaya ( Shimmaya Noctem şi Shimmaya LIVE Photography). Prietenii o descriau ca fiind o fire veselă şi sociabilă, mereu dornică să capteze cele mai bune instantanee.

Ioana Raluca Pănculescu

Ioana Raluca Pănculescu, de 36 de ani, a fost transportată, la jumătatea lunii noiembrie 2015, cu un avion militar, la o clinică din Germania de la Spitalul Bagdasar Arseni. Anunţul a fost făcut de familia tinerei şi confirmat de Ministerul Sănătăţii. De profesie psiholog, ea îşi pieduse ambii părinţi în urmă cu mai mulţi ani. Pentru că Goodbye to Gravity era una din formaţiile sale preferate, a mers în clubul Colectiv cu mai mulţi prieteni pentru lansarea albumului „Mantras of War”. Ioana era în stare foarte gravă, având arsuri pe o mare parte din corp şi complicaţii digestive. Cei care au vegheat-o, cât a fost în spital, au fost verii săi. De altfel, pentru ca familia să poată sta alături de ea în Germania, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri.

Alexandru Hogea

Alexandru Hogea, tânărul care a murit pe 22 noiembrie 2015, într-un spital din Viena, avea 19 ani, era din Sinaia şi era student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Alexandru Hogea era din Sinaia, unde a absolvit Colegiul „Mihail Cantacuzino”. După incendiul din Clubul Colectiv, el a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe apoape 60 la sută din suprafaţa corpului, iar în 7 noimebrie a fost transferat la spitalul austriac, în timp ce părinţilor lui li s-a spus că acesta va fi transferat la un spital din Bruxelles.

Alexandru Iancu

Alexandru Mihai Iancu, rănit în incendiul din clubul Colectiv şi decedat pe 21 noiembrie, la Spitalul „Sf. Ioan”, din Capitală, avea 25 de ani, era din Bucureşti, absolvise Academia de Studii Economice (ASE), era pasionat de muzică şi cânta la chitară. Alexandru Iancu era din Bucureşti şi absolvise Academia de Studii Economice, potrivit informaţiilor de pe profilul său de pe pagina de socializare. Tânărul era un mare pasionat de muzică şi cânta la chitară. De asemenea, Alexandru Iancu era fan Goodbye to Gravity, postând pe pagina de socializare mai multe videoclipuri ale formaţiei şi îndemnându-şi, pe 29 octombrie, prietenii de pe pagina de socializare să meargă la concertul trupei din clubul Colectiv.

Andreea Ştefan

Andreea Ştefan, tânăra de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, rănită în incendiul din clubul Colectiv, a murit pe 20 noiembrie, la o clinică din Germania, fusese operată de către medicii din oraşul Bochum, pentru a i se pune grefe de piele. În seara de 8 noiembrie, fata a fost transferată la Clinica pentru Chirurgie Plastică şi Răniţi cu Arsuri Grave, din oraşul Bochum, Germania, iar ulterior a fost operată de către medicii germani pentru a i se pune grefe de piele, potrivit unei postări din 12 noiembrie, de pe site-ul în liniedreapta.net. Andreea Ştefan locuia în Bucureşti şi, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture România. Ea a absolvit Facultatea de Administraţie Publică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, din Bucureşti.

Ana Albu

Ana Albu locuia în Marea Britanie şi venise în România pentru a-şi serba ziua de naştere, ea mergând, împreună cu fratele său, să sărbătoarească în clubul Colectiv. Ana Albu a fost grav rănită în incendiul din Colectiv, iar prietenii ei, care îi spuneau Elsa, au trimis o petiţie premierului britanic, David Cameron, pentru ca ea să fie transferată în Marea Britanie, ţară în care locuia de 11 ani. Petiţia, semnată de prietenii ei din Marea Britanie, a fost intitulată „Aduceţi-o pe Elsa acasă!”. Ei aminteau că Elsa era rezident în Marea Britanie de 11 ani, perioadă în care a plătit taxe statului, şi susţineau că sistemul de asigurări britanic ar trebui să-i acorde ajutorul. Aceasta şi-a pierdut viaţa pe 19 noiembrie.

Ioana Victoria Geambaşu

Ioana Victoria Geambaşu, din Mizil, judeţul Prahova, avea 18 ani, luase bacalaureatul cu media 9.51, era olimpică la matematică şi dorea să devină arhitect. Tânăra, internată în stare critică, intubată, a murit din cauza arsurilor de căi respiratorii suferite în incendiul din clubul Colectiv. Ioana Victoria Geambaşu s-a stins sub privirile neputincioase ale mamei sale, care era medic chirurg în spitalul din Mizil, pe 16 noiembrie 2015. În vara anului trecut, Ioana Victoria Tocilescu a absolvit Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil şi a promovat bacalaureatul cu media 9.51. Tânăra împlinise 18 ani în august, era olimpică la matematică, iubea ştiinţele exacte şi voia să devină arhitect.

Loredana Dărescu

Loredana Dărescu avea 29 de ani, era din Brăila şi lucra la Bucureşti pentru o companie americană. Ea a fost transferată în stare gravă, în 10 noiembrie, de la Spitalul de Arşi din Capitală, la BG Clinic Ludwigshafen din Germania, unde a trecut printr-o intervenţie chirurgicală. Din păcate, pe 13 noiembrie a pierdut lupta.

Claudiu Bogdan Istrate

Claudiu Bogdan Istrate avea doar 22 de ani şi era internat în stare gravă, intubat, la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală. Acesta avea arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, potrivit unor surse medicale.

Mădălina Strugaru

Mădălina era iubita solistului formaţiei care concerta în Colectiv, Goodbye to Gravity. Tînăra şi-a pierdut viaţa pe 12 noiembrie, la Spitalul Floreasca.

Alexandru Pascu

În urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile. Familia lui Alexandru Pascu a vrut să îl transfere într-un spital din Germania, însă starea acestuia s-a înrăutăţit şi exista riscul să apară complicaţii în timpul transportului. El a fost totuşi transportat cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi transferat într-un spital din Franţa, însă Alex Pascu a murit pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat.

Vlăduţ Roberto Andy

Vlăduţ Roberto Andy, care era internat într-un spital din Chelmsford, Marea Britanie, a murit pe 12 noiembrie, înainte cu nici o săptămână de a împlini 19 ani. Acesta fusese internat în 30 octombrie, după incendiul din clubul Colectiv, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică, din cauza arsurilor de căi respiratorii şi a arsurilor de pe corp.

Elena Niţu

Elena Niţu a decedat într-un spital din Liverpool. După incendiul din Clubul colectiv, Elena Niţu a fost internată în stare critică la Spitalul de Arşi, având arsuri pe mare parte din corp şi arsuri de căi respiratorii. În seara tragediei, Elena Niţu a mers în clubul Colectiv împreună cu prietenul ei, care a reuşit să iasă, dar s-a întors la scurt timp să o scoată şi pe prietena sa. În câteva minute a reuşit să o tragă afară şi pe Elena, însă starea acesteia era foarte gravă. Iniţial, Elena a fost conştientă şi a vorbit cu mama sa, care a ajuns la clubul Colectiv înainte să fie dusă cu ambulanţa la spital. La scurt timp ce a vorbit cu mama sa, tânăra şi-a pierdut cunoştinţa, fiind dusă la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde a fost intubată şi ventilată mecanic. După nouă zile în care a stat internată în Spitalul de Arşi, Elena Niţu a fost transferată într-o clinică din Marea Britanie, însă două zile mai târziu a decedat.

Tudor Golu

Tudor Golu avea 28 de ani şi era chitaristul formaţiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D şi 3D şi cel care a făcut videoclipul melodiei „The day we die”, al trupei Goodgye to Gravity. Acesta a fost transferat duminică seară într-un spital din Birmingham, Marea Britanie, el fiind din 30 octombrie, după incendiul din Colectiv, internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică. Tudor Golu a decedat din cauza arsurilor care i-au cuprins o mare suprafaţă din corp şi a arsurilor de căi respiratorii.

Liviu Zaharescu

Liviu Zaharescu era originar din Braşov şi absolvise Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice Bucureşti. Lucra, din 2010, ca fotograf de concerte pentru publicaţia online Let’s Rock România. Tânărul a fost internat la Spitalul de Arşi în 30 octombrie, în stare critică, având arsuri pe o mare suprafaţă din corp şi pe căile respiratorii.

Teodora Maftei

Pasionată de fotografie, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV, se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată „London Unedited – a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei”, al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie. Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, informează Pro TV. După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii. În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, acolo unde a trecut în lumea celor drepţi.

Alexandra Rădulescu

Alexandra Rădulescu, căreia prietenii îi spuneau Sandy, avea 26 de ani, era din Braşov şi lucra ca barmaniţă în clubul Colectiv din Bucureşti. Aceasta era la muncă în seara în care a izbucnit incendiul şi a fost grav rănită. Ea a fost internată în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, având complicaţii mari la plămâni, potrivit unor mesaje ale unor prieteni ai acesteia publicate pe Facebook.

Ayberk Manci

Ayberk Manci, cetăţean turc, era student la Facultatea de Studii Economice a Universităţii din Izmir şi se afla în România prin programul universitar Erasumus. Tânărul turc fusese rănit grav în incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti şi a murit la Spitalul Floreasca.

Dan Matei Alexandru

În vârstă de 26 de ani, Dan Matei Alexandru era din Bucureşti şi a murit la Spitalul de Arşi.

Bogdan Enache

Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Daniel Ciobanu

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu. El a murit la Spitalul de Arşi. Potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu, Daniel Ciobanu a suferit arsuri grave pe o suprafaţă de 47% din corp şi o deteriorare severă a căilor respiratorii cauzată de toxinele inhalate în incendiul din Colectiv. „Pielea arsă s-a suprainfectat”, a mai scris Andrei Ciobanu. Daniel Ciobanu trebuia să fie transferat la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center.

Ionuţ Costin Popescu

Ionuţ Costin Popescu era internat la Spitalul de Arşi şi avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, fiind de o săptămână în comă indusă. El a murit sâmbătă. Ionuţ Costin Popescu, în vârstă de 32 de ani, era din Focşani, dar lucra în Bucureşti. Fiu al lui Valter Popescu, fost director al societăţii de termoficare din Focşani (ENET SA), şi al doctorului Anişoara Popescu, Ionuţ Costin Popescu s-a numărat printre victimele incendiului din clubul Colectiv, în care a decedat şi prietena tânărului, Monica Tănăsoiu, în vârstă de 35 de ani. Fata era din Ploieşti, dar locuia în Bucureşti, unde lucra la o agenţie de publicitate. Monica Tănăsoiu a murit chiar în noaptea incendiului, fiind identificată de către mama sa, a doua zi, la morgă, după cercei.

Ionuţ Maior

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a murit Ionuţ Maior (27 de ani). Soţia acestuia este internată, în urma incendiului din Colectiv, tot în Spitalul Universitar, aceasta fiind detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă. Ionuţ Maior era din Bacău şi a fost basist al trupei Bruma, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, unde el postase, în ultima perioadă, mai multe filmuleţe cu piese ale trupei Goodbye to Gravity, la al cărei concert se afla împreună cu soţia sa. Tânărul suferise arsuri grave după ce, în urma incendiului, s-a aruncat peste soţia sa pentru a o salva.

Florin Popescu

Florin Cristian Popescu, bodyguardul clubului Colectiv, era internat la Spitalul SRI, în stare critică, cu pronostic rezervat. Florin Cristian Popescu, în vârstă de 35 de ani, era din Bucureşti şi lucra ca bodyguard în clubul Colectiv. Acesta a fost grav rănit în incendiul din club, în timp ce încerca să salveze victime ale tragediei. El a decedat, sâmbătă, în Olanda, unde fusese transferat. Florin Cristian Popescu nu mai avea părinţi, aceştia fiind decedaţi, iar după tragedia din Colectiv prietenii lui s-au mobilizat pe Facebook şi au distribuit fotografii cu el pentru a-i găsi rudele.

Tullia Ciotola

Unul dintre răniţii care au murit în Olanda, unde fuseseră transferaţi, este o tânără italiancă, Tullia Ciotola, în vârstă de 20 de ani. Presa din Italia a relatat despre ea că era studentă la Universita Orientale di Napoli şi se afla la Bucureşti în cadrul programului Erasmus. Tânăra a mers în clubul Colectiv în 30 noiembrie împreună cu alţi colegi din cadrul programului, doi spanioli, un turc şi un german. Atunci când a izbucnit incendiul, ea ar fi încercat să îşi găsească prietenii, dar bucăţi incandescente au căzut peste ea, tânără fiind transportată la spital cu arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului. Ea a fost internată la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”, presa italiană relatând că avea plămânii grav afectaţi în urma incendiului, ceea ce făcea ca un eventual transfer al ei la o unitate medicală din Italia să fie exclus. Părinţii tinerei au venit la Bucureşti de urgenţă, iar colegii săi de la universitatea din Napoli au afişat un banner cu mesaje de susţinere pentru tânără. Tullia Ciotola a murit la Rotterdam, unde a fost transportată cu o aeronavă militară, pentru a fi tratată într-un spital din Olanda.

Mavi Serian

Mavi Serian avea 25 de ani şi era originară din Constanţa. Aceasta era absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012) şi a Masteratului de Studii Culturale Britanice (promoţia 2014) din cadrul Departamentului de Engleză al Universităţii din Bucureşti. Ea cunoştea mai multe limbi: turcă, engleză, spaniolă, franceză, maghiară şi coreeană. Tânăra din Constanţa a fost ghid turistic, apoi a lucrat la Hewlett-Packard, iar din ultima lună a anului trecut era angajată la Oracle. Mavi Serian a murit la Spitalul „Bagdasar Arseni”. De altfel, mai mulţi angajaţi ai Oracle au murit sau au fost răniţi în urma incendiului de la Colectiv.

Andra Elena Toader

Andra Elena Toader, în vârstă de 30 de ani, era din Bacău şi lucra ca fotograf la un studio de evenimente. Ea se afla în clubul Colectiv în momentul declanşării incendiului alături de sora sa, Gabriela Toader Ursu, şi de prietenul ei, Andrei. Toţi trei au fost răniţi, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de o apropiată a acesteia, Alina Roxana Sociu. Conform acesteia, după incendiu, Andra Elena Toader a fost „în comă indusă, având arsuri pe o mare parte a corpului şi căile respiratorii distruse de fumul toxic şi fierbinte inhalat”. Andra Elena Toader a murit la Spitalul Floreasca din Capitală.

Alexandru Chelba

Alexandru Chelba avea 33 de ani şi era fotograf, el fiind rănit grav la clubul Colectiv, unde filma atunci când s-a declanşat incendiul. Medicii spuneau că avea arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi arsuri de căi aeriene. În 4 noiembrie, Cabral a scris un text emoţionant despre Alex Chelba, prietenul său care la acel moment se lupta să supravieţuiască.

„E solid prietenul meu. Şi destul de înalt. Şi râdem mult. Cu toate că nu ştie de glumă, râdem mult. Alex Chelba îl cheamă. Şi e un capsoman şi-un fixist. Are 33 de ani şi e un băiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Munceşte de rupe. Aleargă cu aparatul ăla al lui, cară multe kile de obiective, fuge dintr-un loc într-altul… ba fotografie, ba video. Nu ştie să zică nu. Cu toate că nu-i tace gura aia bogată… nu ştie să refuze. Sare să ajute, să sprijine, să rezolve. E un băiat extraordinar. Şi plâng ca un idiot pentru că nu-mi aduc aminte să-i fi spus vreodată cât de mişto cred că este”, scria Cabral pe blogul său.

El spunea că Alex Chelba a fost la concertul susţinut în 30 octombrie în clubul Colectiv de către trupa Goodbye to Gravity şi filma atunci când s-a declanşat incendiul.

„Când s-a declanşat iadul, el filma, fix în partea cealaltă faţă de ieşirea blestematului club. Când s-a pornit totul, a încercat să iasă. N-a reuşit. A căzut la câţiva metri de ieşire, năucit de fumul toxic, simţind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reuşit să se mai târască unul sau doi metri… cineva din intrare l-a tras afară. Poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică. L-au tras afară şi pe el şi pe aparatul lui, pe care instinctiv i se încleştaseră mâinile. Aparatul lui, cumpărat din multe, foarte multe ore de muncă. Aparatul lui, pentru care mai trebuie să muncească. Aparatul lui nou-nouţ şi care acum e o epavă”, povestea Cabral.

El spunea că Alex Chelba a ajuns la spital pe picioarele sale şi a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. „Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puţin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el… încercam să fac glume şi tot ce reuşeam era să-mi muşc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile”, afirma Cabral.

„Ne-au mutilat prietenii (…) Ne-au nenorocit prietenii”, a mai scris Cabral, relatând la momentul respectiv că Alex Chelba se chinuia să supravieţuiască.

„Am despăturit un cearşaf şi-am pus aparatul lui Alex pe el. De patru zile ne-am mutat la spital. De patru zile ne-am abandonat vieţile, de dimineaţă şi până în noapte stăm acolo. Dar acum e seară şi după ce-am despăturit un cearşaf i-am pus aparatul pe el. O epavă. Plastic ars, plastic crăpat, plastic topit. Până şi cauciucul e topit. Mă uit la aparatul ăsta şi mi-e groază să ştiu că şi carnea lui Alex a păţit la fel. Ştiu ce-am de făcut. I-l dau la reparat. Şi dacă nu se repară… îi fac rost de altul. Aparatul ăsta este viaţa lui. Dacă salvez aparatul… îl salvez şi pe el. Dacă repar aparatul nu-mi moare prietenul. Un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor. Şi de corect. Prietenul meu, Alex”, spunea Cabral la momentul respectiv.

Adrian Popa

În vârstă de 29 de ani, Adrian Popa lucra la Oracle, companie care a pierdut mai mulţi angajaţi în urma tragediei din Colectiv. Colegii săi spun că era un profesionist în domeniul IT. În noaptea tragediei, el se afla în club împreună cu mai mulţi colegi, dar şi cu iubita lui, Oana Rotariu.

”Era pasionat de fitness, sport, mişcare în aer liber şi desen. Îi plăcea să călătorească şi să descopere lumea mereu înconjurat de prieteni. O fire veselă, mereu zâmbitor, ştia să fie serios şi profesionist când venea vorba de muncă. Era pasionat de tehnologie şi punea foarte mult suflet în ceea ce făcea. Adrian este ceea ce se cheama un om plin de viaţă. Rareori l-am văzut trist şi niciodată apatic. Iubea viaţa şi era iubit de toţi oamenii care îl cunoşteau. Un om de acţiune care punea mult suflet în tot ce făcea”, îl descriu colegii săi pe Adrian.

Adrian Rugină

Adrian Rugină, care era toboşar al trupei Bucium, a murit la vârsta de 38 de ani, în incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti. Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, care a fost şi membru al trupei Teuton, a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe contul său de Facebook. Adrian Rugină este una dintre cele două victime pentru care preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

Claudiu Petre

Bloggerul Claudiu Petre, în vârstă de 36 de ani, se numără, de asemenea, printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiu. Iniţial, acesta fusese dat dispărut în noaptea tragediei, fiind identificat ulterior de familie. Presa a relatat că acesta reuşise să iasă din clubul unde a avut loc incendiul, dar că s-a întors să ajute persoanele rănite, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten. Potrivit martorilor, bărbatul, cunoscut ca blogger şi fotograf, avea o corpolenţă atletică şi reuşise să scape din infernul declanşat în urma incendiului. El s-a întors, însă, ca să ajute o fată pe care a scos-o din club, după care s-a întors să salveze şi alţi oameni. Claudiu Petre este cea de-a doua persoană căreia preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Vlad Ţelea

Vlad Telea era chitarist in trupa Goodbye to Gravity. Era tatal unei fetite de 2 ani si un muzician extrem de pasionat. „Este o alta viata, intram intr-o alta viata. Sotia lui a fost si ea in sala, sigur ca a fost in sala. Era in spate si a reusit sa iasa. Si pe el l-au scos spre sfarsit, era deja in stop respirator. A fost resuscitat de mai multe ori, l-au intubat, nu a putut fi salvat. Era una din pasiunile lui, era in culmea fericirii”, a spus tatal lui.

Alte 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei de la Colectiv şi în zilele imediat următoare. Acestea sunt:

Andreea Chiriac

Andreea Chiriac a murit pe 3 noiembrie. La începutul liceului, tânăra îşi pierduse mama, după o bătălie cumplită cu cancerul. În facultate, Andreea Chiriac muncea, pentru a oferi un necesar sprijin pentru tatăl său şi sora mai mică, Roxana, iar în prezent încerca să strângă bani pentru a lua un credit ipotecar, în vederea stingerii datoriei şi pentru a evita ca familia ei să fie evacuată forţat.

Costel Cârlicean

Costel, în vîrstă de 44 de ani, şi-a pierdut viaţa pe 2 noiembrie, după ce fusese internat la Spitalul de Arşi, în stare gravă. Prietenii spun despre acesta că era un erou.

Liliana Gheorghe

Liliana Gheorghe, studentă eminentă la Litere, a plecat dintre cei vii fără ca ultima ei dorinţă de pe patul de spital să se îndeplinească, pe 1 noiembrie 2015. Avea o şansă la viaţă, fiind salvată din ghearele nemiloase ale incendiului, însă pe patul Spitalului de Arşi Liliana şi-a dat ultima suflare. Nu înainte, însă, de a le cere ceva prietenilor ei un ultim lucru, simţind parcă sfârşitul. „Ne-a rugat să-i aducem o carte. Îşi dorea să-i citim. Aceasta era dorinţa Lilianei… Ultima dorinţă a studentei de la Litere şi a colegei care era preocupată de faptul că nu o să ajungă la facultate şi ne ruga să-i împrumutăm cursurile până îşi revine. A unui suflet care era mereu vesel şi dornic să experimenteze cât mai multe lucruri; a omului care se bucura de viaţă, de culori şi de muzică; a celei care acum câteva zile voia să îi facă o surpriză unei prietene cumpărându-i cărţi. Vineri seara a avut nevoie de un moment în care să se relaxeze, să fie liberă şi a mers împreună cu prietenii în clubul Colectiv. Azi, n-am mai apucat să-i citesc… Odihneşte-te în pace, Liliana Gheorghe!”, este mesajul care circula pe internet, la câteva ore de la moartea ei.

Mimi Voicu

Mimi Voicu a murit pe 1 noiembrie 2015. Mimi Voicu a fost stilista trupei Goodbye To Gravity si a lucrat la compania multinationala Oracle, iar prietenii o descriu ca fiind „fata care nu stia sa fie suparata”. In seara tragediei se afla la concertul prietenilor ei, carora pe pregatea si tinuta de scena. Din nefericire, ea a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din suprafata corpului, cu traheea aproape distrusa de funinginea fierbinte si cu corneea afectata grav. Intubata si sedata, Mimi a rezistat cat s-o vada si parintii, veniti in tara.

Alexandra Matache

Alexandra Matache avea 26 de ani si era absolventa de Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Bucuresti. A incetat din viata pe 1 noiembrie din cauza ranilor de pe corp.  Despre Alexis, asa cum ii spuneau prietenii, se poate spune ca era o tanara care iubea viata, oamenii si muzica. Acum, totul a ramas fara o amintire, iar parintii ei cu o suferinta ce o vor purta intreaga viata in suflet.

Ştefan Andrei Hamed

Avea doar 15 ani si se afla in club alaturi de un coleg de clasa. Cand a izbucnit incendiu, Stefan a fugit spre iesire. A fost calcat in picioare de zeci de persoane, insa a reusit sa iasa pe propriile picioare. Mama baiatului a ajuns imediat la fata locului, si-a cautat baiatul si l-a luat in brate. Din pacate, Andrei a murit, insa nu din cauza ranilor, ci a intoxicatiei, care a fost prea puternica si a aerului fierbinte care i-a ars organele.

Cătălina Ioniţă şi Mihai Cătălin Alexandru

Mihai Alexandru, unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity, a decedat în incendiul grav produs în clubul Colectiv, unde acesta şi colegii săi de trupă au susţinut un concert pentru a-şi promova cel mai recent album, „Mantras of War”. În incendiu a murit şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.

Alexandru Cătălin Simion

Eroii nu sunt uitaţi niciodată. Iar Alexandru Simion e şi el unul dintre eroii din Clubul Colectiv. Un om liber si cu suflet mare. Asa l-au descris prietenii pe Alexandru Simion, un rocker cu plete care a murit salvandu-si prietenii. Pe Catalin Scanteie si pe sotia lui, Alexandra.

Petru Andrei Bucă

Andrei avea 29 de ani si era arhitect. Tatal sau, un om respectat in Braila a fost director al santierului naval. S-a dus in club impreuna cu mai multi prieteni, pentru ca nu putea lipsi de la concertul celor de la Goodbye to Gravity. Peste 24 de ore, parintii si prietenii lui Petre Andrei Buca nu au stiut nimic de el. L-au cautat disperati prin tot Bucurestiul, iar pe Facebook poza lui a fost distribuita chiar si de cei care nu il cunosteau. Drumul lui s-a oprit insa la IML.

Mihaela Vieru şi Constantin Marian Ignat

Mihaela Vieru se afla în clubul Colectiv, alături de prietenul ei Constantin Ignat, atunci când a izbuncit incendiul. Ambii au murit în noaptea de 30 octombrie. Tânăra avea 32 de ani şi lucra ca director la o firmă din Bucureşti. Ea mai avea o soră care lucrează în Cluj Napoca. Părinţii ei locuiesc în Oneşti, dar ea a fost inmormântată în comuna vrânceană Rugineşti, alături de bunicii ei,

Maria Dorina Vulcu

Cu un zambet molipsitor si pofta de viata, Maria Vulcu avea 30 de ani si era din Deva. A terminat Facultatea de Arhitectura la Universitatea Politehnica din Timisoara si visa sa fie un arhitect de success, motiv pentru care s-a mutat in Bucuresti.

Valentina Florea

Tina, cum ii spuneau prietenii, avea 27 de ani si era din Galati. Era cu un grup de prieteni in clubul „Colectiv” si a fost singura care n-a reusit sa iasa cand s-a dezlantuit infernul. Tina, cum ii spuneau cei dragi, a terminat facultatea in Bucuresti si a ramas in Capitala. Tina iubea viata si era pasionata de scris, asa ca isi facuse un blog.”Nu e nimic mai lipsit de farmec decat o viata in care nu poti sa traiesti pentru mai mult decat pentru acum. Pentru ca, in final, cine nu si-ar dori sa traiasca mai multe vieti?”, scria Valentina pe blog.

Carmen Irina Opriţă şi Diana Elena Enache

Diana Enache avea doar 25 de ani. Cand au gasit-o se tinea de mana cu prietena ei, Carmen Irina Oprita, cu un an mai mica. N-au mai avut cand sa fuga. Incendiul le-a prins in toaleta clubului. Fumul gros si caldura infernala le-au ucis. Cele doua fete erau colege de apartament si au mers impreuna la concertul rock din clubul Colectiv. Sambata, Diana si Carmen erau date disparute. Cunoscutii le-au cautat in toate spitale si au cerut innebuniti ajutorul pe Facebook, insa ele erau pe lista de la medicina legala.

Gabriel Matei şi Anda Ioana Epure

Anda si Gabriel au fost doi tineri care se iubeau nespus. Au murit imbratisati, el incercand din rasputeri sa o protejeze pe ea de flacarile ucigase. Aveau amandoi aceeasi pasiune pentru rock si nu ratau nici un concert cu muzica favorita. Marele Blond, asa cum ii spuneau cu drag prietenii, avea 42 de ani si era inginer. Era fericit ca-si gasise jumatatea, pe Anda, o tanara de 31 de ani, din Capitala. Pasionati de rock, au mers vineri in clubul Colectiv convinsi ca vor avea parte de o seara speciala. N-au apucat sa iasa cand s-a dezlantuit iadul, iar singurul lucru pe care l-au putut face a fost sa stea strins lipiti unul de celalalt.

Radu Palada

Radu nu a mai apucat să trăiască pînă la a fi urcat într-o ambulanţă şi dus la spital. Acesta şi-a pierdut viaţa imediat după izbucnirea incendiului şi a fost găsit de medici deja fără răsuflare. Marian, un prieten de-al său a oferit detalii: „Radu nu a murit la spital. Din păcate, nu a mai apucat să fie scos afară în viaţa. Trupul lui Radu a fost găsit la 1-2 metri distanţă de uşa clubului, în interior. Pe el au călcat alţi oameni pentru a se salva. Trupul lui, căzut din cauza arsurilor, a fost călcat în picioare de cei care încercau să supravieţuiască. Din păcate nu a apucat să fie scos fară, resuscitat şi dus la spital, aşa cum s-a spus”.

Nicoleta Baldovin

Avea 25 de ani si era absolventa de doua facultati. Se mutase din Teleorman in Bucuresti, unde lucra la Institutul National al Patrimoniului.

Ioan Tripa

Avea 45 de ani, era din Oradea si lucra ca arhitect. Prietenii ii spuneau Kuki. Venise la concert in special pentru prietenul sau Vlad, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, care si-a pierdut si el viata. “A lasat in urma o mama, o sora, o iubita si multi, foarte multi prieteni carora le vor lipsi vorbele lui putine, dar semnificative, simtul special al umorului, zambetul, calmul si, mai ales, mana de ajutor pe care le-o intindea intotdeauna, fara sa se gandeasca la el insusi. A lasat in urma constructii care ne vor supravietui, probabil, tuturor, raspandite pe mai multe continente”, a scris fosta lui sotie, intr-un articol pe blogul personal.

Paul Alexandru Georgescu

Alexandru Georgescu si iubita sa Raluca se aflau si ei in club impreuna. Alexandru, numit Ciufulici de prieteni, era chitarist, iar ea iubea rock-ul. Si il iubea pe el. In urma tragediei din Colectiv, Alexandru a plecat pentru totdeauna. Prietenii au sperat pana in ultima clipa ca va fi gasit printre cei vii, dar trupul sau neinsufletit a fost identificat la IML.

Laurenţiu Marian Vârlan

Era chitarist intr-o trupa, Up To Eleven, si lucra ca manager intr-un magazin de muzica. Era in Colectiv impreuna cu ceilalti colegi de trupa. Nu a reusit sa iasa din infernul din Clubul Colectiv. In schimb, a murit tinandu-si iubita de mana.  “O sa imi amintesc cu drag de tine, de bucuria si modul vesel in care priveai viata si de primele mele acorduri pe o chitara electrica. Ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc si iti multumesc Leo”, i-a scris pe Facebook o prietena.

Maria Ion

In tragedia din clubul Colectiv si-a gasit sfarsitul si Maria Ion, o femeie de serviciu care muncea la negru ca sa isi poata hrani cei 5 copii ramasi acasa, alaturi de bunicul lor, bolnav. Era vaduva, singurul sprijin al familiei. A fost o femeie care s-a chinuit mereu pentru cei dragi si care a lasat in urma multa durere si lacrimile copiilor ei, de-acum orfani. De 10 ani de zile, de cand ii murise sotul, Maria Ion se lupta singura cu viata. Traia impreuna cu tatal paralizat si cu cei cinci copii, dintre care unul bolnav, intr-o camera inchiriata din Bucuresti, fara apa si fara curent. Atat de inghesuiti stateau in camaruta de trei metri patrati, incat hainele le tineau adunate in bucataria la fel de saracacioasa.

Ionuţ Valentin Fieraru

Valentin Fieraru avea numai 25 de ani si era barman in clubul groazei. Fericit ca si-a gasit de lucru, barman la Colectiv, Valentin s-a mutat in Bucuresti, impreuna cu Teo, prietena lui. El a fost de serviciu si, in mod normal ar fi luat-o si pe ea la concertul de vineri seara. Dar, s-a nimerit ca si ea sa lucreze asa ca au stabilit ca, peste noapte, sa se auda la telefon. Teodora Varasteanu, logodnica lui Valentin, a povestit ca au vorbit pe la 10 si un sfert si crede ca el era afara pentru ca inauntru era galagie, cu 10 minute inainte de a se petrece tragedia.

Marius Ştefan Ruşitoru

Avea 27 de ani si lucra de doi ani in Televiziunea Romana. Era editor de image si era pasionat de muzica. Si-a dat intalnire cu prietenii in clubul Colectiv, dupa serviciu, la concert. „Vestea a venit in miez de noapte, dupa miezul noptii. Una dintre persoanele cu care a fost acolo, rudele acesteia au aflat ca este internata in stare grava la spital si am fost si noi anuntati. Si am inceput sa cautam prin oras. Am luat spitalele la rand”, a declarat Alex Rusitoru, fratele lui Marius, pentru TVR. Din pacate, Stefan a pierdut lupta cu viata.

Simona Livia Stan

Livia a murit, alături de alte două prietene, Mimi şi Andreea Chiriac, în noaptea incendiului. Cele trei erau şi colege de muncă şi, paisonate de muzica rock, voiau să se distreze la concertul GoodBye to Gravity.

Monica Tănăsoiu

Monica Tanasoiu avea 35 de ani si era manager intr-o firma de publicitate din Bucuresti. “O fata cu un zambet luminos, cu un ras cristalin, cu o inima mare cat sa incapa toti cei dragi in ea, a plecat dintre noi. Ne-a lasat cumva confuzi, nu stim cum sa mergem mai departe fara ea, pentru ca ea dadea tonul in agentie”, au scris colegii ei intr-un articol. Ca si prietenul ei, Ionut Popescu, iubea muzica rock. Dupa incendiul din Colectiv, tanara s-a aflat printre cei disparuti. Abia a doua zi, fata a fost gasita la morga. Era atat de arsa, incat mama ei a recunoscut-o dupa cerceii pe care ii purta.

Tilie Nelu

Citeşte mai mult pe MEDIAFAX.RO