TikTok îngrădeşte accesul nelimitat al copiilor pe propria aplicaţie. Ce trebuie să facă părinţii

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
20/02/2020, 17:00
TikTok îngrădeşte accesul nelimitat al copiilor pe propria aplicaţie. Ce trebuie să facă părinţii
TikTok îngrădeşte accesul nelimitat al copiilor pe propria aplicaţie. Sursa foto: Hepta

TikTok va lua măsuri astfel încât copiii să nu mai stea pe aplicaţie mai mult decât le-ar permite părinţii. Totul va fi făcut cu ajutorul modului Family Safety, o funcţie de promite o relaţie sănătoasă cu utilizatorii.

TikTok îngrădeşte accesul nelimitat al copiilor pe propria aplicaţie

Părinţii vor hotărâ cât vor sta copii lor pe aplicaţia TikTok. O nouă funcţie, Family Safety, promite să dezvolte o relaţie sănătoasă între utilizatori şi aplicaţie.

Family Safety a fost lansată, joi, în Anglia. Aplicaţia va fi lansată ulterior şi în alte ţări. Noua aplicaţie permite părinţilor să controleze timpul pe care copilul l-a petrecut pe TikTok, impune imite asupra mesajelor trimise sau primite, precum şi ce conţinut poate acesta să vizualizeze.

Părinţii vor decide ce poate vedea copilul pe TikTok

Cei ce vor să activeze Family Safety trebuie să îşi facă cont în aplicaţie. Acest cont va fi conectat la contul copilului. Astfel, părintele va putea impune controalele respective.

Funcţiile erau disponibile în aplicaţie, iar utilizatorii trebuiau să şi le pună singuri. Copilul nu va putea să modifice setările. Acesta va avea nevoie de acordul administratorului de cont, respectiv a părintelui.

Aplicaţia care ar trebui să-i protejeze pe tineri coincide cu un scandal izbucnit în Anglia. Autorităţile britanice acuză că TikTok tinde să îi facă dependenţi pe copii.

TikTok este deţinută de compania chinezească Bytedance. O autoritate de reglementare din SUA a amendat în 2019 aplicaţia Musical.ly cu 5.7 ,ilioane de dolari.

Motivul a fost încălcarea legilor privind drepturile copiilor. Acum, TikTok este cercetată de Oficiul comisarului pentru informaţii pentru încălcarea GDPR tot pentru încălcarea drepturilor copiilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×