Tichete de masă pentru peste 4 milioane de pensionari, proiect avizat. Valoarea unui bon ar putea fi de 15 lei

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 11:12
Tichete de masă pentru peste 4 milioane de pensionari, proiect avizat. Valoarea unui bon ar putea fi de 15 lei
Tichete de masă în locul călătoriilor cu trenul, proiect pentru pensionarii români. Sursa foto: curentul.md

Mai mulți aleși din Camera Deputaților au scos un proiect care vine în ajutorul pensionarilor care nu își folosesc toate gratuitățile cu transportul în comun: se vor oferi tichete de masă de 15 lei pentru biletele de călătorie cu trenul nefolosite de cei vârstnici.

Tichete de masă în loc de bilete de călătorie cu CFR

Proiectul a fost avizat de deputați, după ce tot aceeași cameră, for decizional, a respins actul în primăvara acestui an. A primi avizul nu înseamnă automat punerea în vigoare a acestei schimbări, căci mai sunt câțiva pași de urmat.

De acest schimb, bilete nefolosite de călătorie cu trenurile CFR în schimbul tichetelor pentru hrană, ar putea beneficia 4,5 milioane de români aflați la pensie, notează româniatv.net. Cel mai probabil valoarea unui bon va fi de 15 lei, însă legiuitorul poate să o schimbe.

Proiectul trebuie să fie votat de deputați

După ce a fost avizat de comisiile de specialitate, proiectul trebuie să fie votat de deputați, iar dacă va trece, va fi una din cele mai bune vești pentru pensionari. Mai exact, pentru 4.537.000 de pensionari, conform evidențelor de la Casa Națională de Pensii.

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii şi asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum şi de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, scriu legiuitorii în actul normativ.

Până la implementarea acestei idei, dacă proiectul normativ va trece de deputați, există tot mai multă confuzie în legătură cu situația financiară viitoare și chiar teama că salariile și pensiile nu vor fi plătite la timp ori că nu vor fi majorate conform calendarului stabilit de guvernul anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×