Temperaturi record de 49 de grade Celsius! Unde se întâmplă și ce efecte grave au acestea

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 09:29
Temperaturi record de 49 de grade Celsius! Unde se întâmplă și ce efecte grave au acestea GALERIE FOTO
Australia a înregistrat temperaturi record de 49 grade Celsius

Temperaturi record de 49 de grade Celsius în Australia. În timp de oamenii aflați în Statele Unite dârdâie, la polul opus se doboară temperaturi de neimaginat. Mai exact, este vorba de Port Augusta, unde termometrele au indicat 49,5 grade Celsius, iar orașul Adelaide s-au înregistrat 46,6 grade Celsius.

Astfel, Australia a avut parte de cea mai călduroasă lună ianuarie de când au început să se facă măsurători, adică în anul 1910. De altfel, temperatura media a luni a fost de peste 30 de grade Celsius și numeroase orașe au înregistrat zile la rând peste 45 de grade Celsius.

Temperaturi record de 49 grade Celsius, în Australia

De asemenea, canicula a fost însoțită și de secetă, astfel că pompierii s-au luptat cu incendiile de vegetație. Mai mult, în statul New South Wales căldura exagerată a dus la moarte a aproape un milion de pești.

Temperaturi record de 49 de grade Celsius! Unde se întâmplă și ce efecte grave au acestea
Canicula a fost însoțită și de secetă, care a dus la multiple incendii de vegetație

La începutul lunii ianuarie, zona Rosedale, în estul statului Victoria, cel mai populat din Australia, a fost învăluit de flăcări. Incendiul a devastat peste 10.000 de hectare, iar modificările bruște de vânt au îngreunat munca pompierilor de a stinge incendiul.

Efecte grave ale temperaturii record: incendii de vegetație și moartea a aproape 1 milion de pești

Astfel, au fost puse în pericol viețile a 40 de oameni ai legii care au participat la operațiune. Un incendiu de vegetație a avut loc și în statul Tasmania, care a devastat 15.000 de hectare în sud vestul insulei, potrivit autorităților.

Temperaturi record de 49 de grade Celsius! Unde se întâmplă și ce efecte grave au acestea
Australia a avut parte de cea mai călduroasă lună ianuarie de când au început să se facă măsurători, 1910

În Hobart, capitala statului Tasmania, temperatura înregistrată a atins 40 de grade Celsius, însă calvarul se va termina de sâmbătăt încolo, în unele zone. Cu toate acestea, la Sydney, Australia, temperaturaturile din ultima vreme au atins aproximativ 38 de grade.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×