Una dintre cele mai îndrăgite emisiuni ale românilor de pe vremea comunismului se modernizează! Emisiunea „Teleenciclopedia”, difuzată de TVR 1, va avea un generic nou şi va prezenta documentare în premieră, cu grafică 3D, începând de sâmbătă, de la ora 18.50, abordând subiecte între care se numără secrete ale marilor pictori, caii din deşertul Namib şi Catedrala din Köln.
Odată cu ediţia 2.562, care va fi difuzată de TVR 1 sâmbătă, una dintre cele mai longevive emisiuni ale Televiziunii Române, „Teleenciclopedia”, va prezenta documentare de ultimă generaţie, cu grafică 3D şi filmări spectaculoase, producţii achiziţionate de la companii prestigioase precum ARTE, ORF şi AMPERSAND. Muzica este cea binecunoscută, iar fontul folosit este identic cu cel folosit pentru primul generic al emisiunii, informează Televiziunea Română.
Teleenciclopedia işi schimbă genericul, după 2561 de ediţii!
„Sunt imagini superbe, documentare fascinante pe care le-am ales pentru telespectatorii noştri. Filme care nu puteau să vină decât cu un nou pachet grafic, cel vechi fiind neschimbat de peste 15 de ani. Sperăm să surprindem plăcut! Îi invităm pe telespectatori să descifreze, în fiecare sâmbătă seară, o nouă pagină de «Teleenciclopedie», în care vor găsi concentrată bogăţia inepuizabilă a naturii şi a creaţiei umane”, a spus Oana Haşegan, producătorul emisiunii „Teleenciclopedia”.
În seara zilei de sâmbătă, 22 mai 1965, la ora 20.00, telespectatorii au început să răsfoiască filele unui dicţionar enciclopedic pe micul ecran, care îşi datorează apariţia directorului de atunci al Televiziunii Române, Octavian Paler.
Primii producători ai emisiunii au fost Dumitru Udrescu şi Adolf Oprescu, cel care a ales şi genericul sonor: „Momentul muzical pentru pian şi orchestră” compus de Nicolae Kirculescu, interpretat de Orchestra Radiodifuziunii Române, sub bagheta lui Iosif Conta şi avându-l ca solist pe Dan Grigore, încă student.