TAROM pregătește schimbarea flotei! Nouă avioane ATR au fost puse la vânzare

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 16:38
TAROM pregătește schimbarea flotei! Nouă avioane ATR au fost puse la vânzare
TAROM a pus la vânzare nouă avioane ATR *foto: tarom.ro

Compania de stat TAROM este în mijlocul unui proces de modernizare al flotei aeriene. Astfel, compania de transport aerian caută să își vândă o parte din flotă pentru a face loc avioanelor cumpărate anul trecut și care vor intra în exploatare până la sfârșitul lunii februarie.

TAROM își vinde o parte din flotă pentru a face loc noilor ATR-uri

Astfel, TAROM a pus la vânzare șapte avioane ATR de tip 42-500 și încă două avioane ATR de tip 72-500. Prețul pentru cele șapte avioane erau produse între anii 1997 și 2000 și pornesc de la 2,66 milioane de dolari cel mai vechi până la 2,93 milioane dolari avionul YR-ATG, produs pe 25 februarie 2000, deci cu o vechime de 20 de ani.

În ceea ce privește avioanele ATR 72-500, ambele produse în anul 2009, aeronavele sunt puse la vânzare cu prețul de 6,28 milioane dolari, respectiv 6,47 milioane.

Din prețurile minime solicitate de TAROM, cele nouă ATR-uri vechi din flotă urmează să fie vândute pentru suma minimă de 32.260.000 dolari, arată cei de la boardingpass.ro.

Avioanele sunt parte a unui program de buy-back încheiat între TAROM și ATR și Nordic Aviation Capital (NAC). Avioanele vor ajunge însă la cele două părți doar dacă TAROM nu reușește să le vândă la un preț mai bun.

Noile ATR-uri ale TAROM-ului sosesc la sfârșitul lunii februarie

Cele nouă ATR-uri vor fi date în sistem buy-back pentru a face loc avioanelor tip ATR 72-600, cumpărate în vara anului trecut de către TAROM.

Noile aparate de zbor au sistem de navigaţie care corespunde cerinţelor de echipare ce vor deveni obligatorii de la anul. Totodată, cabina de pasageri este modernizată, iar nivelul de zgomot redus. Capacitatea de depozitare a bagajelor de mână este mult mărită faţă de capacitatea actuală. Acestea vor fi folosite în special pe cursele interne

Potrivit surselor FANATIK, TAROM a luat decizia de a renunța la vechile ATR 42-500 întrucât costurile cu mentenanța erau prea mari, motiv pentru care flota avea nevoie de modernizare.

Boardingpass arată că primele trei ATR-uri 72-600, înmatriculate YR-ATJ, YR-ATK, YR-ATL, sunt într-un hangar de pe aeroportul Francazal din sudul Toulouse-ului pentru a fi vopsite și vor intra în flota TAROM până la finalul lunii februarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×