Tamara Buciuceanu va fi depusă la Teatrul Bulandra, în Sala Toma Caragiu, de joi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 13:50
Tamara Buciuceanu va fi depusă la Teatrul Bulandra, în Sala Toma Caragiu, de joi GALERIE FOTO
Trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus joi la Teatrul Buleandra. Sursa foto: protv.ro

Trupul neînsuflețit al celei care a fost Tamara Buciuceanu Botez va fi depus joi la Teatrul Bulandra, în Sala Toma Caragiu. Astfel, actrița ca poposi pentru ultima dată la teatrul pe care l-a iubit și unde a trăit momente de neuitat împreună cu colegii ei de scenă, dar a și oferit spectacole de neuitat pentru mii și mii de spectatori, de-alungul anilor. 

Trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus joi la Teatrul Bulandra

Colegii de scenă, cei care au cunoscut-o pe Tamara Buciuceanu Botez, dar și fanii ei, își pot lua rămas bun de la marea actriță și pot aprinde o lumânare la căpătâiul ei. Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus joi la Teatrul Bulandra, în Sala Toma Caragiu.

Tamara Buciuceanu Botez a murit marți, 14 octombrie, la vârsta de 90 de ani. S-a născut în 1929, în Tighina, Republica Moldova. A absolvit Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci, județul Galați. Între 1948-1951 frecventează Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iași, însă în anul IV de studii se transferă la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa profesorului Nicolae Bălțățeanu.

Trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus joi la Teatrul Buleandra
Trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus joi la Teatrul Bulandra. Sursa foto: playtech.ro

Tamara Buciuceanu Botez a interpretat peste 1.500 de roluri memorabile

Tamara Buciuceanu termină studiile în 1952. Este una din reprezentantele generației de aur a teatrului românesc. Este supranumită „Doamna comediei românești”, fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie, dar a interpretat roluri în teatrul dramatic, teatrul de revistă, operetă, televiziune și film.

A jucat în peste 25 de filme și a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×