Tamara Buciuceanu Botez va fi înmormântată la cimitirul Sfânta Vineri. Trupul artistei, depus la Bulandra

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 17:58
Tamara Buciuceanu Botez va fi înmormântată la cimitirul Sfânta Vineri. Trupul artistei, depus la Bulandra GALERIE FOTO
Tamara Buciuceanu Botez va fi înmormântată la București. Sursa foto - facebook

Tamara Buciuceanu Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri din București. Artista a încetat din viață marţi, 15 octombrie, la vârsta de 90 de ani. Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanșii instituției teatrale. O zi întreagă va sta acolo sicriul, după care, pe seară, acesta va fi dus la Biserica Sfântu Gheorghe Nou.

Tamara Buciuceanu Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri

Slujba de înmormântare va avea loc, a doua zi, vineri, de la ora 12.00, conform unor apropiați. Vă readucem aminte că Tamara Buciuceanu-Botez era internată încă de săptămâna trecută în spital. Artista a ajuns de urgenţă la Elias pe fondul unor probleme cardiace. Deşi se părea că medicii au reuşit să o stabilizeze, starea de sănătate a actriței s-a agravat. „Spitalul Elias anunţă cu regret dispariţia unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez.

Sincere condoleanţe familiei îndoliate“, a declarat doctorul Silvius Negoiţă, purtătorul de cuvânt al spitalului. Acum, colegii de scenă, cei care au cunoscut-o pe Tamara Buciuceanu Botez, dar și fanii ei, își pot lua rămas bun de la marea actriță și pot aprinde o lumânare la căpătâiul acesteia la Bulandra. De-a lungul carierei sale impresionante, Tamara Buciuceanu a intrat în pielea a nu mai puțin de 1500 de personaje memorabile, răsplătite cu numeroase aplauze neîntrerupte.

Tamara Buciuceanu Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri. Tamara Buciuceanu Botez
Tamara Buciuceanu Botez a încetat din viață la spitalul Elias. Sursa foto – facebook

Trupul artistei, depus la Bulandra

S-a retras de pe scenă în urmă cu 3 ani, iar în 2011 a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Capitală. Supranumită „Doamna comediei româneşti“, artista spunea despre felul în care și-a înțeles meseria: „Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate“.

Tamara Buciuceanu-Botez a jucat în peste 25 de filme, dar personajul său emblematic a rămas profesoara Isoscel din seria „Liceenii“. Generații întregi au savurat felul în care aceasta a ales să interpreteze rolul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×