Tabloul Picasso găsit la Tulcea, o farsă! Ce s-a întâmplat cu scriitoarea Mira Feticu

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
19/11/2018, 08:55
Tabloul Picasso găsit la Tulcea, o farsă! Ce s-a întâmplat cu scriitoarea Mira Feticu
Tabloul "Cap de Arlequin" găsit într-un sat din Tulcea, doar farsă!

Lovitură incredibilă după găsirea tabloului lui Pablo Picaso, găsit într-un sat din Tulcea. Se pare că doi producători de teatru din Belgia au pus totul la cale. Televiziunea olandeză a aflat totul! De asemenea, Mira Feticu, scriitoarea care a dezgropat marele tablou pierdut de Picasso, a vorbit în cadrul Digi24 despre farsa în cauză. „Tete D’Arlequin” a fost semnalat de către doi cetățeni, care s-au prezentat imediat la Ambasada Olandei din Capitală.

„Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul pe teritoriul României, anunțând despre acest fapt autoritățile olandeze.Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice)”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Tabloul găsit de Picasso, o farsă de zile mari

Din păcate, doi producători de teatru din Belgia au făcut cea mai mare farsă zilelor acestea. Se pare că, la sfârșitul lunii, au ascuns copia tabloului lui Piccaso în pădure, apoi au început să trimită diverse scrisori anonime. Scrisorile au ajuns la 3 adrese din România și 3 din Olanda. Doar românca, împreună cu un prieten de-al său, au picat în plasa producătorilor de teatru. După aflarea veltii că marea lucrare a lui Pablo Picasso a putut fi găsită,  autoritățile s-au instalat la fața locului, pentru detalii.  „DIICOT investighează imprejurările in care un tablou semnat Picasso valorând aproximativ 800.000 de euro a fost găsit sâmbătă seara, pe raza județului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de șapte opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla in custodia autorităților române și urmează să fie expertizat”, anunța atunci comunicatul Direcției de Investigație a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×