Sute de pensionari și persoane foarte sărace, rămase fără pensii și ajutoare. Poștașul a fugit cu toți banii

Theo Sutiu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 20:07
Sute de pensionari și persoane foarte sărace, rămase fără pensii și ajutoare. Poștașul a fugit cu toți banii
Un poștaș din județul Vrancea s-a ales cu dosar penal după ce a furat sute de pensii, alocații și ajutoare. Acestea trebuiau plătite în luna ianuarie, dar nu au mai ajuns la oameni. Autoritățile locale i-au deschis bărbatului un dosar penal. . Sursa foto - facebook

Un poștaș din județul Vrancea s-a ales cu dosar penal după ce a furat sute de pensii, alocații și ajutoare. Acestea trebuia plătite în luna ianuarie, dar nu au mai ajuns la oameni. Autoritățile locale i-au deschis bărbatului un dosar penal.

Cine este hoțul de pensii

Poştaşul are 41 de ani şi este din comuna Chiojdeni. Poliția Judeţean Vrancea a luat deja primele măsuri.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragerea sau distrugerea de inscrisuri„, potrivit IPJ Vrancea.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție prejudiciul estimat fiind de aproximativ 20.000 de lei. „La data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii din Gugeşti s-au sesizat din oficiu că un bărbat de 41 de ani, din comuna Chiojdeni, şi-a însuşit in mod repetat sume de bani primite în vederea efectuării de plăţi către diverşi beneficiari pe care ulterior le-a folosit in interes personal.

În urma activităţilor specifice desfăşurate cu operativitate s-a stabilit faptul că acesta a si contrafăcut semnăturile beneficiarilor sumelor de bani. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 20.000 de lei”, potrivit IPJ Vrancea.

Nu este primul caz de acest fel

În septembrie 2019, Casa de Pensii din Timișoara a rămas fără banii pensionarilor în urma unui jaf. Hoții au reușit să fure peste 50.000 de euro după ce au pătruns în clădire și au spart două seifuri.

Lipsa banilor a fost descoperit de către angajații instituției abia luni de dimineață. Hoții ar fi pătruns printr-o ușă din spate și au forțat cele două seifuri. Totuși, aceștia au abandonat în seifuri aproximativ 200.000 lei, care au fost găsiți de angajații Casei Județene de Pensii.

Polițistii au fost chemați în mare grabă la Casa de Pensii pentru a porni cercetările. Criminaliștii prelevează probe, în încercarea de a stabili cum anume au acționat hoții.

După ce au reușit să deschidă casele de bani, folosind scule profesionale, și să pună mâna pe bani, hoții au declanșat un extinctor și au pulverizat praf peste ele, ca să-și acopere urmele. Apoi, au luat banii și au dispărut.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×