Surpriză neplăcută pentru pensionari! Majorarea pensiilor, mult mai redusă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 12:30
Surpriză neplăcută pentru pensionari! Majorarea pensiilor, mult mai redusă

Anunț țngrijorător în ceea ce privește majorarea pensiilor, măsură promisă cu surle și trâmbițe atât de Guvernul Dăncilă, cât și de actualul Cabinet al lui Ludovic Orban. Potrivit unor surse citate de Antena 3, românii ar putea primi mai puțini bani decât era stabilit inițial.

Punctul de pensie va crește mai devreme, dar cu o sumă mai mică

Mai concret, liberalii intenționează să majoreze punctul de pensie mai devreme decât prevedea legea adoptată de fostul Executiv, însă cu o sumă ceva mai mică decât era stipulat în actul normativ în vigoare. Această veste nu va fi primită cu multă bucurie de pensionarii din întreaga țară, susține fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, care avertizează că scenariul pus la cale de PNL nu este altceva decât „un măr otrăvit”.

O să fiu extrem de clar. Este un măr otrăvit ambalat extrem de frumos. Pentru că pe primul an pensionarii vor pierde, dar, mai important, și mai mulți vor pierde în al doilea an. Adică în 2021. Păi, dacă de la 1265 la 1775 diferenta este de 510 lei. Care se acordă pe patru luni.  Asta înseamnă 2040 de lei.

Ei or să dea 100 sau 150 de lei.  Să mergem pe varianta cea mai bună, deci 150 de lei. Dar, mai grav, vor continua pe 2021 să mai dea, să spunem, încă 100 de lei. Ca să fie bine, să nu fie rău. Și vedem că în acest fel, exact ce am spus noi în campanie că nu vor respecta, și acele rețineri ale lor (…) oamenii pierd și mai mult în 2021”, a declarat oficialul la același post de televiziune.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×