SUA, avertisment ȘOC: Rusia ar putea încerca să ocupe România!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 13:50
SUA, avertisment ȘOC: Rusia ar putea încerca să ocupe România! GALERIE FOTO
Rusia ar putea ocupa Romania! Asa suna un avertisment venit de la un general al armatei SUA

Fostul comandant al forțelor americane în Europa, Ben Hodges, a venit cu un anunț care neliniștește autoritățile de la București! Rusia ar putea ocupa România, în următorii ani! Așa sună avertismentul venit din partea fostului general al armatei americane.

Generalul american spune că Rusia ar putea ocupa România

Secole la rând, Rusia a recurs la forță și va continua să speculeze orice slăbiciune din cadrul alianței nord-atlantice, a avertizat fostul comandant al forțelor americane în Europa, în cadrul unei conferințe de securitate desfășurată la Praga. În consecință, susține Ben Hodges, NATO trebuie să-și consolideze prezența în Marea Neagră.

”Rusia a comis un act major de agresiune în Marea Neagră. Dacă Occidentul nu face nimic referitor la anexarea Crimeei, este posibil ca următoarele teritorii pe care le va ocupa Rusia să fie Odesa și, eventual, România”, a avertizat Hodges, potrivit B1 Tv.

Klaus Iohannis cere ajutorul NATO pentru intarirea zonei Marii Negre

Președintele Klaus Iohannis cere ajutorul NATO împotriva Rusiei

Și președintele României s-a declarat îngrijorat de acțiunile Rusiei în zona Mării Negre și chiar se întreabă dacă NATO face suficient pentru a-și apăra membrii! Kaus Iohannis a participat de curând la sesiunea plenară a Summitului B9 – „Situaţia securităţii în Europa, în vecinătatea sa şi în afara ei şi implicaţiile acesteia în adaptarea NATO”.

„Avem nevoie să asigurăm o abordare coerentă pe întregul Flanc Estic. Sunt profund îngrijorat de evoluţiile din regiunea Mării Negre. Intensificarea constantă a activităţii militare a Rusiei în Crimeea, culminând cu incidentul de la Kerch, şi conflictul în desfăşurare din Ucraina de Est, hărţuirea avioanelor şi navelor aliate, nu fac decât să demonstreze că Rusia ameninţă în continuare stabilitatea acestei regiuni.

Este timpul să ne întrebăm la modul cel mai serios: este NATO îndeajuns de eficient în aceste împrejurări? Ce spun toate aceste evoluţii despre postura şi despre acţiunile noastre? Răspunsul meu este că în mod cert este nevoie să facem mai mult. Este nevoie de o apărare robustă, terestră, aeriană şi maritimă, prin asigurarea planurilor, forţelor şi capabilităţilor corecte pentru întărirea prezenţei înaintate a NATO”, a spus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×