Studenta care și-a ucis iubitul cu 30 de lovituri de cuțit va fi eliberată condiționat; între timp, devenise un deținut-model

Cristiana Astefanoaiei    Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 16:43
Studenta care și-a ucis iubitul cu 30 de lovituri de cuțit va fi eliberată condiționat; între timp, devenise un deținut-model
Credit: McPhoto/face to face

În anul 2007, studenta Alina Mihaela Horeanu, pe atunci în vârstă de 21 de ani, l-a ucis pe un om de afaceri din Botoșani, când a aflat că bărbatul, cu care avusese o aventură, era căsătorit. Condamnată la 20 de ani de închisoare, Horeanu iese din pentenciar cu șapte ani mai devreme din cauza comportamentului exemplar avut în timpul detenției, transmite Evenimentul.

Crimă urmată de alte infracțiuni

Crima a avut loc într-un apartament din Iași în care studenta în anul III locuia împreună cu prietenul ei, tot student.

Acesta a ajutat-o pe Horeanu să pună cadavrul învelit într-un covor în mașina victimei și apoi să-l îngroape într-o pădure de lângă Suceava.

Cei doi au fost prinși de polițiști la scurtă vreme de la comiterea crimei, însă între timp aceștia au mai săvârșit și alte infracțiuni, printre care falsificarea cărții de identitate a victimei și contrafacerea unor ștampile și escrocarea unor firme.

Cuplul se căsătorise la starea civilă și se pregătea de cununia religioasă când au fost prinși de poliție.

Bună purtare în închisoare

Sentința definitivă a venit abia în decembrie 2013, la mai bine de șase ani de la comiterea crimei.

Dacă la începutul detenției Horeanu a fost sancționată disciplinar de mai multe ori, în timp și-a schimbat comportamentul, mai ales după ce a ajuns la penitenciarul Gherla.

În timp a început să iasă la muncă, s-a achitat de sarcinile primite și astfel a fost recompensată de 59 de ori, după cum se arată în raportul pe care penitenciarul l-a trimis instanței care a judecat cererea de eliberare condiționată depusă de Horeanu.

Aceasta va fi pusă în libertate. Acum are 35 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×