STS a creat un site pentru prezentarea datelor provizorii la alegerile prezidențiale. Acestea vor fi disponibile gratuit, fără user și parolă

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
09/11/2019, 18:53
STS a creat un site pentru prezentarea datelor provizorii la alegerile prezidențiale. Acestea vor fi disponibile gratuit, fără user și parolă
STS va comunica datele provizorii la alegerile prezidențiale. Sursa foto: ziare.com

Alegerile prezidențiale din acest an înregistrează încă o premieră, pe lângă introducerea votului prin corespondență, modalitate pentru care pot opta românii din Diaspora. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a creat o pagină web specială pe care vor fi disponibile datele provizorii ale primului tur de scrutin. Mai mult decât atât, oricine le va putea accesa, fără a mai fi nevoie de user și parolă, anunță surse oficiale citate de hotnews.ro.

STS transmite date provizorii la alegerile prezidențiale

Potrivit unui comunicat al insituției dat publicității recent, „actualizarea, respectiv frecvența actualizării, acestei pagini web este responsabilitatea” Autorității Electorale Permanente”. Totodată, STS precizează că site-ul a fost realizat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la solicitarea AEP.

Conform Deciziei BEC 54/2019, Anexa 1, din SIMPV se transmit către SICPV datele introduse pe tabletă pentru verificarea corelațiilor, precum și poza procesului verbal încheiat în secție. Sistemul trebuie să permită exportul acestor date în format .csv.Fișierele .csv generate pot fi descărcate cu conturile utilizatorilor din rețeaua închisă a Biroului Electoral Central. Menționăm că există utilizatori din AEP care au rol de administrator în acest sistem. Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat STS, în data de 08.11.2019, sprijin pentru prezentarea datelor din fișierele .csv care conțin corelațiile și verificările de la nivelul secțiilor de votare, în formă grafică. Astfel, STS a realizat o pagină web statică de prezentare a informațiilor din corelații, care a fost pusă la diapoziția AEP, conform solicitării”, a mai transmis STS.

Serverele sunt protejate împotriva căderilor de tensiune

Totodată, potrivit instituției, echipamentele care asigură buna funcționare a sistemului de centralizare a proceselor verbale sunt protejate de eventualele căderi şi fluctuaţii de tensiune, iar Serviciul va asigura neîntrerupt asistenţă la sediul AEP, pe toată durata alegerilor. În plus, în cazul întreruperii energiei electrice, generatorul de care dispune Serviciul de Telelcomunicații Speciale.

Echipamentele informatice care asigură funcţionarea Sistemului informatic de centralizare a proceselor verbale sunt instalate, după cum prevede legea, în spaţiul tehnic pus la dispoziţie de către Autoritatea Electorală Permanentă şi beneficiază de protecţie la căderi şi fluctuaţii de tensiune prin echipamente de tip UPS şi generator electric”, informează STS.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×