Stimulent financiar pentru locuitorii unui oraș din China care acceptă să fie testați pentru coronavirus! Primesc 1.400 de dolari dacă diagnosticul se confirmă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 12:03
Stimulent financiar pentru locuitorii unui oraș din China care acceptă să fie testați pentru coronavirus! Primesc 1.400 de dolari dacă diagnosticul se confirmă
Locuitorii din provincia chineză Hubei primesc bani dacă se prezintă de bunăvoie la testele pentru coronavirus

Locuitorii unui oraș din provincia chineză Hubei, considerată epicentrul infectărilor cu coronavirus, au de acum un motiv în plus să se prezinte de bună voie la medic în vederea testelor pentru agentul patogen. Dacă vor fi depistați pozitiv, vor primi din partea municipalității câte 10.000 de yuani, echivalentul a peste 1.400 de dolari.

Decizia a venit ca urmare a tendinței persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19 de a evita să meargă la medic pentru a fi supuse investigațiilor necesare.

Locuitorii din Qianjiang vor primi bani dacă acceptă să fie testați și descoperă că au coronavirus

În Qianjiang, un oraş cu circa un milion de locuitori, situat la 150 km de Wuhan, capitala provinciei, s-au înregistrat până în momentul de față 197 de cazuri de contaminare, motiv pentru care autoritățile intensifică eforturile de a se asigura că persoanele infectate sunt izolate și tratate.

Așa se face că au recurs inclusiv la o recompensă de ordin financiar, în speranța că astfel îi vor convinge pe locuitori să să prezinte din proprie inițiativă pentru controalele medicale ce se impun în această situație.

În ceea ce privește provincia Hubei, aici au fost raportate până la această oră peste 65.000 de cazuri de contaminare şi mai mult de 2.600 de decese. Situația tinde să capete cote alarmante și la nivel global, pentru s-au înregistrat deja cel puțin 2.800 de decese și 80.000 de infectări.

Recompensa se acordă numai în cazul în care diagnosticul de coronavirus se confirmă

Potrivit grupului de lucru împotriva epidemiei, nu este de ajuns doar ca oamenii să accepte să fie testați pentru a intra în posesia sumelor de bani. Fiecare pacient va avea dreptul să primească recompensa în valoare de 10.000 de yuani numai atunci când diagnosticul de coronavirus este confirmat oficial.

Metoda ademenirii locuitorilor cu sume impresionante de bani pentru a se prezenta de bună voie la controalele medicale în urma cărora se va decide dacă sunt sau nu infectați a fost preluată și în alte zone din Hubei, precum districtul Hanyang din Wuhan.

Presa din Jiangxi şi Hebei a relatat că şi autorităţile locale din aceste provincii au oferit aproximativ 300-500 de yuani fiecărei persoane care acceptă să fie testată pentru coronavirus.

Autorităţile chineze au anunţat anterior că pacienții care prezintă simptome de infectare vor putea fi testați gratuit, iar comunitățile locale au primit fonduri pentru ca oamenii suspecți de contaminarea cu teribila maladie să nu evite controalele medicale de teama pierderilor financiare pe care le-ar putea suferi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×