La 3 martie Raed Arafat a anunțat constituirea grupului de comunicare strategică, cel care era responsabil de toate știrile oficiale cu privire la Covid-19 în România. Cu toate acestea, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la faptul că spitalele din țară nu sunt pregătite pentru un scenariu cât mai negru în ceea ce privește coronavirusul, coducerea anumitor unități medicale au luat la rândul lor mai multe decizii privind comunicarea cu presa.
Potrivit celor de la Libertatea, managerul spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală a semnat un document prin care niciun angajat al unității medicale nu are voie să dea știri către presă sau să ofere informații pe rețelele de socializare cu privire la Covid-19.
Astfel, în articolul 1 al deciziei nr. 208/04.03.2020, Nodiț a semnat că „Începând cu data prezentei, la nivelul Spitalului, se interzice cu desăvârșire comunicarea publică (mass-media, rețele de socializare, etc) a situațiilor / informațiilor generate de contextul acordării asistenței medicale în caz de suspiciune cu infecția COVID-19”.
Mai mult, durata este declarată ca nedeterminată, până la “completarea/revocarea” expresă a acestora.
În ultimele zile, angajații de la Spitalul Bagdasar-Arseni au fotografiat mai multe echipaje îmbrăcate în costume de protecție în cazul unor suspecți de coronavirus. Niciuna dintre suspiciuni nu a fost confirmată.
Nu este prima oară când Spitalul Bagdasar-Arseni ajunge în atenția presei. Reamintim că în urmă cu două luni deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat un clip în care două femei de serviciu făceau „curățenie” în spital într-un mod foarte original.
Acestea foloseau un mop extrem de murdar pentru igienizarea spitalului, fapt ce a stârnit furia lui Ungureanu:
„Cu aceleași instrumente infecte se face așa zisa curățenie și prin saloane. Este imperios necesar ca Ministerul Sănătății să mobilizeze urgent resursele necesare ca în spitalele României să fie instruite infirmierele cu reguli de igienă draconice”, a spus deputatul.
De asemenea, tot la spitalul Bagdasar-Arseni a avut loc o anchetă a Ministerului Sănătății în 2016, după ce un bărbat rănit într-un accident de parapantă, s-a infectat cu bacterii intraspitalicești.