Specialiștii în medicină, descoperire de ultimă oră: ”Cu testul de sânge se pot verifica peste 50 de tipuri de cancer”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 11:58
Specialiștii în medicină, descoperire de ultimă oră: ”Cu testul de sânge se pot verifica peste 50 de tipuri de cancer”
Specialiștii în medicină au făcut o descoperire de ultimă oră, care ar putea schimba radical lupta împotriva cancerului

Specialiștii în medicină au făcut o descoperire de ultimă oră, care ar putea schimba radical lupta împotriva cancerului.

Specialiștii în medicină, descoperire de ultimă oră

Conform BBC, specialiștii americani și cei englezi în medicină au realizat mai multe teste și au descoperit că prin testele de sânge se pot descoperi peste 50 de tipuri de cancer.

Oamenii de științi susțin că o simplă analiză de sânge poate verifica mai mult de 50 de tipuri de cancer, adesea înainte de orice semne sau simptome.

Această descoperire ar putea ajuta diagnosticarea tumorilor mai devreme, atunci când sunt mai ușor de tratat și chiar de vindecat.

”Sperăm că detectarea cancerului pe bază de sânge va fi o realitate”

Testul urmărește modificări chimice cu privire la codurile genetice – ADN-ul fără celule – care se scurge din tumori în fluxul sangvin.

Cercetătorii au testat peste 4.000 de probe de la pacienți – unele cu cancer și altele fără cancer. Au fost incluse peste 50 de tipuri de cancer, cum ar fi intestinul, plămânul și ovarul. În 96% din probe, testul a detectat cu exactitate tipul de cancer

”Acest test de sânge pare să aibă toate carcteristicile necesare pentru a fi utilizat la scară largă. Domeniul se mișcă rapid și ne face să sperăm că detectarea cancerului pe bază de sânge va fi o realitate”, a declarat profesorul Geoff Oxnard.

”Detectarea cancerului în cele mai timpurii faze ale lui, atunci când este mai puțin agresiv și poate fi tratat, are un potențial imens de a salva vieți. Deși acest test este încă într-un stadiu incipient de dezvoltare, rezultatele inițiale sunt încurajatoare”, a spus și David Crosby, directorul de detectare precoce al cancerului din Marea Britanie.

Zeci de oameni ce suferă de cancer au fost filmaţi în timp ce stăteau la coadă pentru tratament. O coadă de câteva zeci de persoane s-a format în 23 martie la Institutul Oncologic Ion Chiricuță din Cluj-Napoca. Bolnavii de cancer s-au adunat în număr mare pentru a beneficia de tratamentul fără de care nu pot supravieţui.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×