Sorina Pintea, arestată preventiv. Măsura poate fi contestată. Fostul ministru al Sănătății, acuzat că ar fi luat mită în valoare de 120.000 de lei – Update

Sorina Pintea, arestată preventiv. Măsura poate fi contestată. Fostul ministru al Sănătății, acuzat că ar fi luat mită în valoare de 120.000 de lei – Update
DNA o verifică pe fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea: Ar fi luat mită în valoare de 120.000 de euro pentru echipamente folosite în combaterea coronavirus *foto: hepta.ro

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a ajuns vineri în atenția procurorilor DNA. Anchetatorii au indicii că aceasta ar fi fost implicată într-un caz de corupție. Surse judiciare mai arată și faptul că fostul ministru ar fi fost prinsă în urma unui flagrant.

UPDATE, ora 20.00: Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul București și poate fi contestată.


UPDATE, ora 11.01: Sorina Pintea a fost reținută pentru 24 de ore, pentru o acuzație de luare de mită, faptă săvârșită în calitate de manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare. Suma de 120.000 de lei care face obiectul flagrantului este o a doua tranșă dintr-un contract atribuit spitalului condus de ea. Anterior, ea mai primise o mită de 10.000 de euro. Fostul ministru al Sănătății va fi dus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Redăm comunicatul DNA, cu privire la situația Sorinei Pintea:

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


UPDATE, ora 9.00, 29 februarie: După 10 ore de percheziţii, Sorina Pintea a fost adusă la DNA Bucureşti pentru audieri şi sunt şanse să fie reţinută


UPDATE, ora 19.47: „Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebaţi dacă s-a dispus măsura reţinerii, reprezentanţii DNA au precizat că aceast lucru s-ar putea întâmpla abia mâine dimineaţă.


UPDATE, ora 19:00 Sorina Pintea ar fi fost reținută de procurorii anti-corupție.


Știre inițială / Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, reținută de procurorii DNA

Urmează acum ca Sorina Pintea să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.

Vă reamintim că Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator și a ales să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Pintea a fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Potrivit Digi 24, Sorina Pintea ar fi luat o mită în valoare de 120.000 de lei, în ceea ce privește un contract de achiziție pentru spitalul pe care îl conduce pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Știre în curs de actualizare

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×