Sorina Pintea a făcut anunțul! „Se reiau internările la maternitatea Giulești”

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 13:56
Sorina Pintea a făcut anunțul! „Se reiau internările la maternitatea Giulești”

Ministrul Sorina Pintea a făcut anunțul astăzi, 18 decembrie, că vineri se vor relua internările de la maternitatea Giulești. Spitalul și-a închis porțile din cauza numărului foarte mare de îmbolnăviri cu stafilococ auriu. De această dată, în urma rezultatelor preliminare, nu au mai fost probleme.

„Se reiau, de vineri, internările la maternitatea Giuleşti. Avem rezultatele preliminare care spun că probele sunt în regulă. Dar aşteptăm rezultatele finale, au fost date amenzi”, a declarat ministrul Sorina Pintea, la conferinţa de bilanţ a Ministerului Sănătăţii.

Sorina Pintea deschide Maternitatea Giulești

Sorina Pintea a făcut anunțul! „Se reiau internările la maternitatea Giulești”
Sorina Pintea a făcut anunțul! „Se reiau internările la maternitatea Giulești”

„A fost amendata maternitatea cu 10.000 de lei, a fost amendat directorul medical, medicul şef laborator, medicul epidemiolog”, a mai adăugat Sorina Pintea. Ministrul Sorina Puntea a fost întrebată dacă această amendă va afecta pacienții spitalului, iar aceasta a răspuns: „în mod normal, nu”. „În mod normal nu ar trebui să afecteze pacienţii. Conducerea spitalului poate decide să recupereze această sumă de la personalul care consideră că se face responsabil pentru această situaţie”, a specificat minsitrul.

Pintea a declarat şi că cuantumul amenzilor este destul de scăzut, fiind stabilit din anul 2011, şi că ar fi encesară o actualizare a  acestora. Ministrul a precizat şi care este numărul de controale efectuate de autorităţi. „De asemenea, sunt 18 controale care au fost derulate de corpul de control al ministerului, patru dintre acestea fiind încă in desfăşurare, la Spitalul Floreasca, Universitar şi Bagdasar Arseni. Sunt facute in comun cu CNAS, au fost depistate probleme la raportari de servicii medicale inclusiv”, a completat Pintea. Ministrul a menţionat că Executivul urmează să modifice suma pentru medicamentele compensate. „Săptamâna viitoare se va da o hotarare de guvern prin care modifică suma pentru medicamentele compensate. Şi va scadea taxa de clawback platită de producatorii de medicamente”, a specificat Pintea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×