Sorin Ovidiu Vîntu nu scapă de închisoare! Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 19:02
Sorin Ovidiu Vîntu nu scapă de închisoare! Instanța a respins cererea de eliberare condiționată
Sorin Ovidiu Vîntu rămâne după gratii. Cererea de eliberare condiționată a fost respinsă. Sursa foto: adevarul.ro

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în spatele gratiilor, după ce un magistrat al Judecătoriei Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 11 ani, rezultată ca urmare a contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare. Trebuie spus că decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. În cazul în care nu va avea câștig de cauză nici de această dată, controversatul om de afaceri va mai putea apela la un astfel de demers abia în luna septembrie.

Instanța a respins cererea de eliberare condiționată a lui Sorin Ovidiu Vîntu

În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală respinge propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la petentul condamnat Vîntu Sorin Ovidiu ca neîntemeiată. Stabileşte termen de reiterare a cererii în Comisia pentru liberare condiţionată la data de 20.09.2020.

În baza art. 275 alin. 2 din Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 350 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Măsura dispusă se comunică Administraţiei locului de deţinere a petentului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 08.01.2020”, se arată în textul deciziei judecătorești.

Avocatul a susținut în fața instanței că Sorin Ovidiu Vîntu are grave probleme de sănătate

Problemele de sănătate l-au împiedicat pe Sorin Ovidiu Vîntu să fie prezent la proces, motiv pentru care și-a trimis doar avocatul. De altfel, starea gravă în care se află afaceristul a fost principalul argument al apărătorului său, în încercarea de a-l convinge pe magistrat că merită să fie eliberat din închisoare.

Demersul său a fost sortit, însă, eșecului, mai ales că procurorii s-au opus categoric, deși Vîntu a depășit fracția minimă obligatorie impusă de lege, în condițiile în care are peste 60 de ani și poate beneficia de eliberarea condiționată dacă ispășește cel puțin jumătate din condamnare.

Reamintim că ultima sentință, de 10 ani de închisoare cu executare, a fost primită în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA. De asemenea, fostul mogul mai are la activ 8 ani închisoare în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014) și un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă (iunie 2012).

Chiar dacă mai are de așteptat până își va vedea visul cu ochii, Sorin Ovidiu Vîntu este cu gândul la eliberare și plănuiește chiar să revină în televiziune. Controversatul om de afaceri nu exclude, însă, nici să „preia puterea în România”.

Încă nu m-am decis, nu știu dacă după ce ies din închisoare mai apuc. Nu știu dacă reintru în afaceri sau preiau puterea în România. Eu nu vreau să intru în politică, dacă intru să iau puterea nu înseamnă că intru clasic în politică.

Am avut tot timpul puterea. Uitați-vă prin ce m-ați târât voi ca stat, aveți impresia că sunt un om căzut? Sunt unul dintre puținele personaje care știu că puterea impune și o responsabilitate.

Iar responsabilitățile pe care le-am avut oricând am avut puterea într-un domeniu au fost pe deplin sadisfăcute. Dacă voi dori să iau puterea, voi vrea să iau puterea ca să pun în practică proiectele pe care le am pentru voi”, a declarat Vîntu într-un interviu acordat din închisoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×