Sorin Ovidiu Vîntu, dezvăluiri din închisoare: Am dat bani pentru campania PNL

Maria Cristina   
în Stiri mondene
21/11/2018, 16:41
Sorin Ovidiu Vîntu, dezvăluiri din închisoare: Am dat bani pentru campania PNL

Sorin Ovidiu Vîntu a făcut dezvăluri inedite din închisoare. Bărbatul a mărturisit despre motivul pentru care în 2008 i-a „donat” 2 milioane de dolari lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. SOV a fost audiat la Tribunalul București prin videoconferință, potrivit Mediafax.

Cunoscutul om de afaceri execută o pedeapsă de 10 ani de închisoare, la Penitenciarul Rahova, în urma condamnărilor definitive din dosarele Petromservice și FNI. SOV a fost audiat ca martor, miercuri, în dosarul în care este judecat Bogdan Olteau, fost viceguvernator BNR și președintele Camerei Deputaților.

SOV a făcut dezvăluiri uluitore din închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu a vrut să scoată în evidență declarația dată împotriva lui Bogdan Olteanu, acuzând procurorii că au deformat declarațiile susținute în data de 28 iunie 2016. Vîntu a recunoscut că din dispoziția lui au plecat 2 milioane de euro către Bogdan Olteanu și PNL în 2008, iar intermediarul său prin care au plecat banii era, „trimisul” său în „mai multe cabinete”. SOV pronunțând numele lui Traian Băsescu.„În 1997 m-am îndrăgostit definitiv de Deltă, de la prima vedere, însă am fost oripilat de munții de gunoaie care pluteau pe apele Dunării – PET-uri, cutii de bere – care erau aruncate de la Hotelul Lebăda. Am cumpărat firma care deținea toate hotelurile din Deltă și într-o săptămână le-am închis pe toate”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit Stiripesurse.

Sorin Ovidiu Vîntu recunoaște că a dat bani pentru campania PNL

Sorin Ovidiu Vîntu a făcut dezvăluri inedite din închisoare. Bărbatul a mărturisit despre motivul pentru care în 2008 i-a „donat” 2 milioane de dolari lui Bogdan Olteanu

Sorin Ovidiu Vîntu a dezmințit faptul că ar avea interese în zona Deltei. Acesta a mărturisit că singurul său interes a fost „de protejare și apărare a acelei zone”.„M-am decis să finanțez un partid politic care, din toate sondajele, urma să vină la putere, pentru a obține sprijin în această luptă. Numirea guvernatorului Deltei era un prim pas în acest sens. Afirmația procurorului din cadrul discuției cu mine (n.r. – de la urmărirea penală) conform căreia mi-am pus guvernator în Deltă ca să semneze tot felul de autorizații pentru dezvoltarea afacerilor mele în Deltă este în mod grosolan falsă! (…) Presupunând, totuși, că aș fi avut nevoie de o autorizație emisă de guvernatorul Deltei, era mult mai simplu să o cumpăr cu 10.000-15.000 de dolari, decât să finanțez cu milioane o campanie electorală”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Discuție dintre avocata lui Bogdan Olteanu și Sorin Ovidiu Vîntu:

„În ce măsură Ion Eftime întreținea relații de aceeași natură (n.r. – adică de intermediar al lui Vîntu) cu alte persoane? Băsescu, Blaga, Geoană?”, a întrebat Flavia Teodosiu, avocata lui Bogdan Olteanu.

„Și dacă discuta cu alții, ce? Da, domnul Eftime era trimisul meu în diverse cabinete, de la Băsescu la… mai știu eu cine dracu’!”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu.

„Ați spus că domnul Eftime e un mare mincinos. Mențineți?”,

„Deci e posibil ca Eftime să vă fi mințit și în privința banilor dați lui Bogdan Olteanu”, i-a întors replica avocata.

„Evident că da!”, a fost răspunsul lui Vîntu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×