Sorin Ovidiu Bălan, implicat într-un accident rutier! Doar ce fusese externat din spital

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 18:03
Sorin Ovidiu Bălan, implicat într-un accident rutier! Doar ce fusese externat din spital
Sorin Ovidiu Bălan, victima unui acccident rutier produs în Capitală. Sursa foto: pinterest.com

Un grav accident rutier s-a produs în cursul zilei de marți într-o zonă de lux din Capitală, după ce patru autoturisme au intrat într-o coliziune puternică, printre persoanele implicate numărându-se și Sorin Ovidiu Bălan. Nefericitul incident a avut loc la nici 24 de ore de când cunoscutul jurnalist de investigație a fost externat din spital.

Sorin Ovidiu Bălan, victima unui accident rutier produs în Capitală. Cum se simte jurnalistul

Evenimentul rutier s-a petrecut pe Bulevardul Mircea Eliade din Primăverii, una dintre zonele din București frecventate mai ales de persoane extrem de înstărite. Ulterior, pe rețelele de socializare au fost postate mai multe imagini de la fața locului, în care putem vedea cum Bălan coboară nervos din mașină și se îndreaptă spre șoferița din fața sa, cu gândul să-i ceară socoteală pentru că ar fi frânat brusc, provocând astfel accidentul.

Ulterior, investigatorul Antenei 3 și-a liniștit fanii, asigurându-i că starea sa de sănătate este una bună. A decis să meargă, totuși, la spital pentru o radiografie cervicală. Sorin Ovidiu Bălan revine astfel pe mâna medicilor, după ce în ultimele zile a fost internat pentru investigații amănunțite.

Firma lui Sorin Ovidiu Bălan ar fi păgubit statul cu peste 9 milioane de lei. Chiar și Ministerul de Externe a fost „țepuit”

Pe lângă aparițiile televizate în emisiunile postului Intact, Sorin Ovidiu Bălan se implică activ în lumea afacerilor, întrucât deține o firmă de pază, ASG Security Logistic SRL, care a înregistrat profituri deloc de neglijat din contracte cu instituțiile statului. Stat pe care l-ar fi și păgubit recent cu peste 9 milioane de lei, conform unei investigații a newsweek.ro. Acestor fapte li se adaugă și o evaziune fiscală de alte câteva milioane de lei.

Printre victimele presupuselor înșelăciuni se află Ministerul de Externe, care a plătit pentru servicii ce nu au fost efectuate niciodată. De altfel, acestea sunt și motivele pentru care fiul jurnalistului a ajuns după gratii, după cumularea mai multor pedepse, cea mai mare fiind de trei ani și șase luni cu executare.

În ciuda succesului fulminant înregistrat în primii ani de la înființare, mai ales în relația cu instituțiile statului, firma de pază „uita” să achite taxele și impozitele datorate statului. Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns procurorii în urma perchezițiilor multiple efectuate în 2013 la sediul companiei.

În plus, Bălan își înșela cei peste 1.100 de angajați, cu care refuza să încheie contracte individuale de muncă. În iulie 2016, fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, căruia tatăl îi cedase toate acțiunile firmei și întreaga răspundere, a primit mai multe pedepse cu închisoarea, cea mai mare fiind de trei ani și șase luni cu executare. Pe 12 ianuarie 2018, apelul la această sentință a fost respins.

Așadar, a doua zi, pe 13 ianuarie 2018, fiul „justițiarului” de la Antena 3 a ajuns după gratii. Nu a petrecut foarte mult timp acolo, pentru că în 2019, după numai un an de detenție, a fost eliberat condiționat printr-o decizie a instanței.

În mai 2018, societatea a intrat în faliment, iar creditorii au rămas, bineînțeles, cu pagubele. Vorbim despre ANAF (8,7 milioane de lei), Direcția de Taxe Locale Sector 3 (peste 200.000 de lei), doi foști angajați (aproape 15.000 de lei) și Ministerul Afacerilor Externe (peste 107.000 de lei). În total, aproape 9,1 milioane de lei, prejudiciu pe care firma nu l-a putut acoperi nici măcar parțial, pentru că nu mai avea în patrimoniu niciun bun, potrivit raportului întocmit de lichidatorul judiciar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×