Sondaj: PSD recunoaște, în CEx, că PNL ar obține un scor mai mare la alegeri. Pe ce loc se situează celelalte partide

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 21:02
Sondaj: PSD recunoaște, în CEx, că PNL ar obține un scor mai mare la alegeri. Pe ce loc se situează celelalte partide
Sondaj: PSD recunoaște, în CEx, că PNL ar obține un scor mai mare la alegeri. Pe ce loc se situează celelalte partide. Sursa foto: Hepta

Liderii PSD s-au reunit, miercuri, într-o ședintă CEx, în cadrul căreia a fost prezentat și un sondaj legat de viitoarele alegeri. Astfel, PSD recunoaște că PNL ar obține un scor mai mare, în timp ce alte partide nu ar face prag electoral.

Sondaj PSD: PNL ar obține un scor mai mare la alegerile parlamentare

În cadrul ședinței de azi, liderii partidului Social Democrat au discutat, printre altele, și rezultatele unui sondaj de opinie ce ar clasa Partidul Național Liberal pe primul loc la alegerile parlamentare din acest an.

Potrivit digi24, sondajul a fost prezentat chiar de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Cifrele arată că PSD ar fi cotat la 27%, în timp ce principalul contra-partid, PNL, ar obține 38% din voturile alegătorilor. Sondajul prezentat, miercui, în ședința CEx PSD mai arată că Pro România, PMP și ALDE nu fac pragul electoral.

Surse din partid ar fi declarat în acele momente că rezultatul slab obținut de social-democrați ar fi cauzat de „valul anti-PSD care a măturat partidul la alegerile de anul trecut s-a mai stins”, mai notează digi24.

Pro România, PMP și ALDE nu ar mai ajunge în Parlament

Sondajul prezentat în ședința CEx se prezintă în felul următor: PNL-38%, PSD-27%, USR-14%, UDMR-5%, PMP-4%, Pro România-4% și ALDE-3%.

În contextul în care anumite partide nu ar mai atinge pragul electoral necesar pentru a ajunge în Parlament, liderii PSD au discuta în ședința CEx și despre posibilitatea unei alianțe cu Pro România.

Concluzia a fost însă că PSD va face alianță cu partidul condus de Victor Ponta doar la nivel local sau județean.

Astfel, social democrații au respins ideea unei alianțe naționale, fapt ce ar presupune crearea unei liste comune de parlamentari cu Pro România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×