Sondaj CURS: Klaus Iohannis domină în cursa pentru alegerile prezidențiale! Ce se întâmplă cu Dragnea

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 10:36
Sondaj CURS: Klaus Iohannis domină în cursa pentru alegerile prezidențiale! Ce se întâmplă cu Dragnea GALERIE FOTO
Klaus Iohannis conduce in sondajele pentru prezidentiale

Klaus Iohannis conduce în sondajele pentru alegerile prezidențiale! Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS, desfășurat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, arată situația actuală în zona posibililor candidați la președenție. Numărul votanților care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 67% din repondenți, cu 15% mai puțin față de precedentul studiu.

Astfel, am aflat că actualul președinte al României, Klaus Iohannis, ar obține 40% din voturi, dacă duminică s-ar desfășura alegeri prezidențiale. Deși conduce detașat, Klaus Iohannis se pare că a scăzut ușor în sondaje, față de iulie 2018, când ar fi obținut 43% din voturi!

Sondajul pentru alegerile prezidentiale îl clasează pe Călin Popescu Tăriceanu pe locul 2

Se pare că voturile de la Klaus Iohannis au migrat spre liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care ar obține 29% din voturi, dacă duminică ar fi organizate alegeri prezidențiale. Scorul lui Tăriceanu a crescut considerabil, față de ultimul sondaj de opinie, când ar fi obținut 22% din voturi. Președintele Senatului ar obține un scor de trei ori mai bun decât partidul său ALDE, ceea ce înseamnă că ALDE reprezintă în opțiunea electoratului pur și simplu persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

sondaj prezidentiale
Calin Popescu tariceanu se situeaza pe locul 2 in sondajul pentru alegerile prezidentiale

În cazul președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, deși se înregistrează o ușoară creștere de doar 3 procente față de studiul din luna iulie, scorul său a ajuns la doar 15 procente. Liviu Dragnea avea un scor de 22%, în luna aprilie 2018, dar a doua condamnare în justiție, în dosarul angajărilor ilegale de la CJ Teleormana, l-a dus la 12%, în iulie, apoi la 15% la ultimul sondaj de opinie. De remarcat că se află la o cotă de sub jumătate din cât întregistrează aliatul său din ALDE și de mai mult de 3 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce cu mână de fier.

Fostul premier Dacian Cioloș și-a conservat scorul de 10%, cât a înregistrat și în iulie, dar dublu față de partidul său. Liderii PMP și al UDMR, Eugen Tomac și Kelemen Hunor și-au păstrat oarecum intențiile de vot anterioare, dar sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×