Soluția ideală pe timp de pandemie! Un bar complet robotizat a fost deschis recent în Islanda

În timp ce majoritatea statelor europene par să nu reușească să facă față bătăliei cu pandemia provocată de noul tip de coronavirus, în Islanda a fost înregistrată, potrivit datelor comunicate de autorități, cea mai mică rată a deceselor de pe întreg continentul, 2,83 la 100.000 de locuitori. Dintre cele 1.798 de persoane infectate, 1.706 au fost deja declarate vindecate, conform unui raport dat publicității în cursul zilei de duminică, 3 mai.

În Islanda a fost deschis recent un bar complet robotizat

În timp ce întreaga activitate a fost suspendată pentru a preveni răspândirea bolii, un antreprenor a reușit să găsească soluția ideală pentru a-și ține afacerea în viață. Și-a robotizat complet localul din Reykjavik, iar acum poate funcționa în condiții de maximă siguranță.

Acesta are capacitatea de a servi 3.000 de cocktail-uri pe zi, susține, mândru nevoie mare, proprietarul, Priyesh Patel, un om de afaceri ugandez educat în Marea Britanie.

Fiecare masă este echipată cu propriul sistem de comandă, iar meniul cuprinde cel puțin 150 de tipuri de băuturi care pot fi comandate de clienții ce îi trec pragul începând cu data de 4 mai.

Pe lângă localul proaspăt inaugurat, antreprenorul deține GlacierFire, companie care  produce băuturi alcoolice cu apă islandeză, precum și alte business-uri din domeniul IT și al imobiliarelor.

Proiectul ar putea fi implementat pe viitor și la Paris, Berlin sau Lisabona

Atras în mod deosebit de aspectul creativ al afacerilor, Patel susține că proiectul său, a cărui investiție se ridică la la cel puțin trei milioane de dolari, va avea un succes răsunător, mai ales după ce lumea va reuși să scape de această pandemie.

Restaurantul futurist”, așa cum îl descrie proprietarul lui,  servește mâncăruri tradiționale islandeze, precum testiculele de berbec sau friptură de ren, asezonate cu cartofi prăjiți, iar băuturile sunt produse cu ajutorul unor mașini autonome.

Și copiii au motive de bucurie, pentru că un câine robotizat este întotdeauna gata de joacă, în vreme ce dronele urmează să aducă mâncarea clienților la mese sau chiar la domiciliu, cu ajutorul unui sistem de comandă.

Chiar dacă momentul marii deschideri nu a fost „neapărat ideal”, având în vedere că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, „totul a decurs bine, pentru că respectăm toate măsurile de distanțare socială”, susține Priyesh Patel, care își propune să-și extindă afacerea și în Berlin, Paris sau Lisabona, orașul în care locuiește.