Soluția găsită de Metrorex pentru a evita incidentele de la metrou: construirea unor panouri speciale

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
19/01/2020, 20:36
Soluția găsită de Metrorex pentru a evita incidentele de la metrou: construirea unor panouri speciale
Metrorex vrea să instaleze panouri de protecție în stațiile aglomerate. Sursa foto: hepta.ro

Fie că e vorba despre tentative de sinucidere ori accidente la metrou, cert este că bucureștenii au fost tot mai des martorii unor scene greu de șters din memorie.

Metrorex vrea să instaleze panouri de protecție în stațiile aglomerate din Capitală

Metrorex promite construirea unor panouri de protecție în stațiile aglomerate din Capitală pentru ca evenimente precum cel de ieri, de la stația Păcii, să nu se mai producă.

Reamintim că un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a dezechilibrat pe peron și a căzut pe șine aseară. Acesta suferise traume puternice, însă, din fericire, a scăpat cu viață, scrie știrileprotv.ro.

Panourile pot evita drame precum cea din 2017

Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, amintind aici și situații și mai dramatice precum cazul criminalei de la Dristor care a împins o tânără în fața trenului în anul 2017, Metrorex a venit cu soluția acestor panouri speciale.

De cele mai multe ori, mecanicii garniturilor nu reușesc să oprească la timp, iar de multe ori impactul este inevitabil. Bărbatul care a căzut ieri, de pildă, s-a blocat sub al treilea vagon al trenului, iar în momentul în care a fost scos acesta era conștient.

Panourile pe care le promite Metrorex ar urma să fie construite în primul rând în stațiile Unirii și Victoriei, cele mai periculoase din cauza îmbulzelii la orele de vârf, iar apoi acestea ar putea fi instalate și în alte stații unde circulă zi de zi sute de mii de oameni.

Panourile de acest tip există deja în multe orașe europene printre care Londra, iar decizia companiei bucureștene este privită cu ochi buni de călători.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×