Şoferii pot lua amendă 725 de lei cât ai bate din palme! Detaliul-capcană din Codul Rutier pe care îl ignoră

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 23:10
Şoferii pot lua amendă 725 de lei cât ai bate din palme! Detaliul-capcană din Codul Rutier pe care îl ignoră
Detaliul pe care șoferii îl ignoră zilnic, dar care le poate aduce o amendă de 725 de lei

Detaliul pe care șoferii îl ignoră zilnic, dar care le poate aduce o amendă de 725 de lei. O dată la un timp, poliția rutieră face un control de rutină.

Iar, pe lângă verificarea legalității actelor, acestea pot să însemne și verificarea accesoriilor pe care nu am vrea să le folosim niciodată: trusa de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

Detaliul capcană din Codul Rutier! Șoferii pot lua amenzi de 725 lei dacă nu au în dotare trusa de prim ajutor, dou triunghiuri reflectorizante și un stingător

Acestea pot să aducă șoferilor amenzi chiar dacă nu le aveți pe toate, ori dacă acestea nu sunt conform legii. Așadar, astfel de greșeală a conducătorilor auto se încadrează în clasa a II-a de sancțiuni cu patru ori cinci puncte-amendă, iar amenda va fi dde 590 sau chiar de 725 lei.

Şoferii pot lua amendă 725 de lei cât ai bate din palme! Detaliul-capcană pe care îl ignoră
Pe lângă verificarea legalității actelor, acestea pot să însemne și verificarea accesoriilor auto

Potrivit Ordinului nr. 987/2007, pentru aprobarea conținutului minim al trusei sanitare auto:

  • să asigure o etașeitate corespunzătoare pentru protejarea conținutului față de praf, umezeală, carburanți și uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm
  • să fie dimensionată corespunzător legii, în vederea depozitării și asigurării integrității componentelor din conținutul trusei sanitare auto

La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, obiectele pot fi înlocuite

Totodată, eticheta trusei sanitare auto trebuie să aibă denumirea produsului, denumirea și adresa producătorului și adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piață, în funcție de fiecare caz.

Şoferii pot lua amendă 725 de lei cât ai bate din palme! Detaliul-capcană pe care îl ignoră
Trusa de prin ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu

Iar, la expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse care au aceleași carateristici, fiind introduse pe piață cu respectarea cerințelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr 911/2005.

 Şoferii pot lua amendă 725 de lei cât ai bate din palme! Detaliul-capcană pe care îl ignoră
La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator

De altfel, în comeț sunt disponibile multiple kituri de urgență pentru automobile, ce includ cabluri de pornire, lanternă, trusă de prim ajutor, plus multe alte lucruri care pot face diferența în momentele în care ne lovim de situații neprevăzute.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×